1300 tonnás teszt a hídon

Harmincnál is több, megrakodott kamionnal végzik az M43-as autópálya Tisza-hídjának terhelési próbáját.

Harminckét, egyenként negyventonnás teherautó hajtott fel a szombaton az M43-as autópálya Móra Ferencről elnevezett Tisza-hídjára. A terhelési próba során azt vizsgálják, miként reagál a hídszerkezet a jelentős tömegre – mondta Dunai László, a műveleteket irányító műegyetemi professzor.

A járműveket összesen tizenöt pozícióban rendezik el a hídon, eközben mérik a függőleges behajlását, a tartópilonok vízszintes elmozdulását, rögzítik a néhány kiválasztott kábelben fellépő erőket és mintegy nyolcvan ponton a szerkezeti elemekben keletkező feszültséget.

A 32 teherautó a híd szabványos terhelése 80-90 százalékának felel meg, ez legfeljebb 15-20 centiméteres függőleges elhajlást eredményezhet. Ha minden jól megy, az építmény műszaki átadása szerdán kezdődik el.

(Forrás: hirado.hu)

Harminckét egyenként negyventonnás, kövekkel megrakott teherautó áll az M43-as autópálya 660 méter hosszú hídjának terhelési próbáján
Szeged, 2011. március 12. Harminckét egyenként negyventonnás, kövekkel megrakott teherautó áll az M43-as autópálya 660 méter hosszú hídjának terhelési próbáján. A Tiszán átívelő és Móra Ferencről elnevezett hídszerkezet terhelését a Műszaki Egyetem munkatársai mérték. Az építmény műszaki átadása 2011. március 16-án kezdődik el. MTI Fotó: Rosta Tibor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.