12 órára lekapcsolják a TV2-t

Egy Joshi Barat-műsor miatt kiszabott 2009-es büntetés miatt január 2-án fél napra sötét lesz a TV2.

Rosszul kezdődik a 2014-es év a TV2 számára: január 2-án délben elsötétül a TV2 képernyője – írja a SorozatWiki. A rendkívüli adásszünet 12 órás lesz, egészen éjfélig tart majd.

Az ügy több évre nyúlik vissza, 2009-ben az ORTT (Országos Rádió és Televízió Testület) egy Joshi Bharat-adás miatt 12 órás elsötétítésre büntette a TV2-t. A csatorna azonban nem tartotta jogosnak a döntést és bírósághoz fordult. Mivel eddig nem lehetett tudni semmit a közelgő adásfelfüggesztésről, utánanéztünk és arra jutottunk, hogy ez a per érhetett véget mostanában, melyet elveszthetett a TV2, így kényszerül a csatorna 720 perces műsorszünetre.

Az adásfelfüggesztés kapcsán megkerestük a TV2-t. Koltay Tamás, a csatorna szóvivője a SorozatWikinek megerősítette, hogy a 2009-es büntetés az oka az elsötétítésnek.

Nem először fordul elő ilyen hosszú, félnapos adásfelfüggesztés a magyar tévék történetében. Az RTL Klubot szintén 2009-ben büntették meg 12 órás elsötétítésre. Akkor az RTL is perre ment, mely ott is hosszú évekig húzódott. Végül a hatóságnak adtak igazat, így az RTL Klub 2012. augusztus 6-án kényszerült félnapos adásszünetre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.