125 milliót költöttek benzinre a magyar parlamenti képviselők

És még csak nem is összesen. Tíz hónap alatt a parlamenti képviselők háromnegyede 125 millió 742 ezer forintot furikázott el.

Vidéken a Fidesz, a fővárosban a szocialisták költöttek a legtöbbet benzinre – derül az Országgyűlés Sajtóirodájának közléséből, amelyben 152 képviselő költését hozták nyilvánosságra.

Január 1. és október 31. között a Szabolcsból és Hajdú-Bihar megyéből érkező fideszesek tankolták a legtöbbet – írja a Bors. A legtöbbet költő (1 753 709 Ft) vidéki képviselő az MSZP-s Legény Zsolt, aki szintén Szabolcsból autózik Budapestre. Őt az első tízben hét fideszes, egy KDNP-s és egy jobbikos képviselő követi.

Bár a fővárosban összesítésben az MSZP-s képviselők vezetnek a legtöbbet költők között, az első helyen a jobbikos Novák Előd áll, aki tíz hónap alatt 931 128 forintért tankolt, őt Fodor Gábor és Selmeczi Gabriella követi.

Mindez azt jelenti, hogy 350 forintos benzinárral és hét liter körüli fogyasztással számolva egy átlagos képviselő havonta 3-4 ezer kilométeren át ül kocsiban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.