Kijutott az olimpiára a magyar lány, aki a sportszerűségével ámulatba ejtette a világot

Sárosi Laura indulhat a riói olimpián, miután kvótát érő helyen zárt a női tollaslabdázók világranglistáján.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, nagy örömmel tölti el a kvótaszerzés, hiszen húsz év után szerepelhet újra magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon.

Sárosi Laura volt az a tollaslabdázó, aki nemrég a saját olimpiai kvalifikációja árán is segített ellenfelének, a német Karin Schnaasénak. Sárosi 1-0-ra vezetett, amikor Schnaasénak elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést, egyúttal nagy lépést téve a kvótaszerzés felé. Ennek ellenére inkább kölcsönadta Schnaasénak a tartalék cipőjét az Európa-bajnokság egyik mérkőzésén. Ezzel akkora népszerűségre tett szert, hogy többen kampányolni kezdtek az interneten olimpiai szereplése érdekében. „Még mindig nem találok szavakat, mert ez a Fair Play nagybetűvel” – mondta később Schnaase a gesztusról a Népszabadságnak.

Csorba a múlt hétfőn elmondta, a német szövetség fair play díjra fogja javasolni Sárosi Laurát, míg Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke később jelezte, a magyar tollaslabdázó felkerült arra a listára, akik közül kikerülnek a Rióban díjat kapó sportolók.

Legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon. Akkor Ódor Andrea indult.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.