A német sportoló alig hitte el, amit magyar ellenfele érte tett

Az egész tollaslabdás sportág ­Sárosi Laura olimpiai kvalifikációjáért drukkol, köztük ellenfele, Karin Schnaase is. „Még mindig nem találok szavakat, mert ez a Fair Play nagybetűvel” – jelentette ki a német játékos a Népszabadságnak.

Összetörtem, amikor láttam, hogy elszakadt a cipőm. Soha nem történt még velem ilyen, ráadásul mindig van nálam egy tartalék pár a pályán. Most azonban nem hoztam, mivel az, amelyben játszottam, csupán egyhetes volt – idézi fel a franciaországi Eb-n történteket lapunk kérdésére Schnaase.

Schnaase és Sárosi a meccsen. Ugyanazt tenné
Schnaase és Sárosi a meccsen. Ugyanazt tenné
Forrás: badmintoneurope.com / Sárosi Laura Facebook-oldala

A német tollaslabdázó volt az, akit Sárosi Laura kisegített a saját cipőjével, mivel a bíró nem engedte meg neki, hogy a pályán kívülről hozzon cserét.

Amikor Sárosi megtudta, hogy mi a helyzet, azonnal cselekedett. ­Schnaase alig akarta elhinni, hogy mi történik, hisz tudta, hogy Sárosi továbbjutása a tét.

– Egyáltalán nem természetes, hogy az emberek egy ilyen ­fontos meccsen kisegítik az ellenfelüket. Laura úgy segített, amihez hasonlót még nem láttam. Ő egy elképesztő sportember, akinek hatalmas szíve van – mondta a német sportoló, aki szerint Laura tökéletes példakép.

Schnaase bátyja, aki az edzője is, a meccs után nemcsak megköszönte Sárosinak a gesztust, de mindent elkövetett, hogy a német sajtó tudomást szerezzen a tettéről. „Németország legnagyobb lapjaiban számoltak be hosszan arról, hogy Laura a saját győzelme árán is segített nekem. Az emberek örültek, hogy végre egy pozitív történetet is olvashatnak” – mondta el a német lány. 

És hogy mit tenne, ha Sárosinak sikerülne kijutnia az olimpiára, és szembekerülnének a pályán? „Az nagyszerű lenne, de egész biztosan lenne nálam tartalékcipő! Jó lenne, ha segíthetnék neki, hogy kaphasson egy szabadjegyet Rióba, akár azzal, hogy megosztom a történetet az újságokkal. Szeretném, ha a Laurához hasonló emberek kapnának még egy esélyt.” „Fordított helyzetben pedig most már egész biztos, hogy ugyanazt tenném, mint Franciaországban Laura” – szögezi le.

A Népszabadság Sárosit is kereste, de a jelenleg külföldön edző sportolót eddig nem sikerült elérnünk. 

Sárosinak még maradt esélye az olimpiai kvalifikációra, a nemzetközi bizottság ugyanis három szabadkártyát oszthat ki a riói olimpiára. Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke csütörtökön elmondta, hogy vasárnap vagy hétfőn már döntés is születhet az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.