Valamit nagyon kerestek a rendőrök Lagzi Lajcsi tavában

A Blikk információi szerint kedden Komárom-Esztergom megyei rendőrök kutakodtak Galambos Lajos boldogasszonypusztai birtokán. Meg nem erősített információk szerint lopott autókat kerestek, később a nap folyamán a lap új értesülései szerint viszont műkincsek után kutattak.

A lap szerdai számában azt írja, tegnap csapatszállítókkal vitték ki a Galambos Lajos tulajdonában álló területet átvizsgáló rendőröket, akiknek még a polgárőrök is segítettek a kutatásban, néhány óra múlva pedig a NAV munkatársai is megjelentek.

A Blikk úgy tudja, feljelentés alapján tartottak házkutatást, feltehetően lopott autókat és alkatrészeket kerestek a birtokon elásva, illetve az ott található tóba süllyesztve.

Mint azt Lajcsi ügyvédjétől Dr. Flöhrich Krisztiántól a lap a szerdai nap folyamán később megtudta, a rendőrök egy kőtáblát is kerestek nagy erőkkel, de semmit sem találtak.

- Galambos Lajos nem érintett semmilyen eltulajdonított értékkel kapcsolatos bűncselekményben - szögezte le a védő ügyvéd, aki arra vonatkozólag, hogy lopott autók, és autóalkatrészek után kutatnak a rendőrök az mondta nincs tudomása ilyen eljárásról.

A feljelentő egy férfi volt, aki azt állítja, Lagzi Lajcsi egy a nemrégiben feltárt romai kori kincset rejteget. A több ezer éves leletet a komáromi erőd környékén földmunkák során találták, de szőrén szálán eltűnt.

A birtok átvizsgálása a lap információi szerint nem vezetett eredményre, de nem kizárt, hogy Galambos más ingatlanjait is átvizsgálják a közeljövőben.

Léber Gabriella, a megyei rendőrkapitányság szóvivője a lapnak megerősítette, hogy nyomozati cselekményt hajtottak végre a boldogasszonypusztai ingatlanon, amely nem azonos a jelenleg folyamatban lévő, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott eljárással.

A most folyó nyomozásban egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit, de komoly gyanú merült fel egy másik bűncselekmény elkövetésére, ezért is vonultak ki ilyen nagy erőkkel. Méterről méterre ellenőrizték a talajt, friss vagy nem túl régi ásásnyomok után kutatva benéztek minden gazdasági épületbe, sőt még a lakóházban is kutakodtak.

Mint korábban mi is megírtuk, Galambos Lajost, feleségét, Boglárkát és közös képviselőjüket, Cs. Csabát három hónapja tartóztatták le.

A Népszabadság májusi cikkében már beszámolt arról, hogy Galambos Lajost áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják. Ez időközben vesztegetéssel is kiegészült. Az áramszolgáltató két ellenőrét fizette le, hogy a felvett jegyzőkönyvekben ne szerepeljenek a szabálytalan vételezésre utaló jelek.

A gyanú szerint a zenész mocsai lakóháza és a tatai apartmanpark esetében 10, illetve 5 éven keresztül a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette, amivel a becslések szerint 3,5-30 milliós kárt okozott.

Az asszony előzetes letartóztatását október elején a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette, mivel esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.