Lagzi Lajcsi 30 millió forintnyi közüzemi díjat csalhatott el

A zenész mocsai lakóháza és a tatai apartmanpark esetében 10, illetve 5 éven keresztül a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette – áll a Budaörsi Járási Ügyészség közleményében.

Galambos Lajos és felesége, valamint egy harminckilenc éves férfi előzetes letartóztatását indítványozta a Budaörsi Járási Ügyészség. A zenészt és társait lopással és vesztegetéssel gyanúsítják. 

A Népszabadság májusi cikkében számolt be a gyanúról, ami alapján akkor házkutatást is tartottak a zenésznél, akit kedden őrizetbe vettek. Az Origó úgy tudja, hogy a lakóparkban van egy gipszkartonnal leválasztott szoba, amelynek segítségével havonta 1-2 millió forint áramköltséget spóroltak meg. Az ingatlanok reklámjában is szerepel a 30 százalékos energiamegtakarítás. A portál információi szerint más módszerrel, de Galambos mocsai házában is csökkentették a villanyszámlát. 

A hatóságok becslése alapján ezzel 3,5-30 millió forint kárt okozhattak a közüzemi szolgáltatóknak. 

2014 októberében a tatai apartmanparkban ellenőrzést végzett az áramszolgáltató. A most letartóztatott gyanúsítottak közül kettő több százezer forint készpénzt ajánlott az ellenőröknek, ha a jegyzőkönyvben nem a valós állapot szerepel majd. Ez a mocsai lakóháznál is megismétlődött.  

Az Origó megkeresésére a környéken gázt biztosító GDF SUEZ kommunikációs igazgatója, Pánczél Andrea azonban elmondta, hogy idén nyár elején „szabálytalan vételezés” miatt felfüggesztették a földgázszolgáltatást a mocsai háznál. A kért kártérítésről egyelőre nem sikerült megegyezniük, így hivatalosan nem is lehetne gáz a házban. Az ügyben szintén érintett vízszolgáltató nem kívánt nyilatkozni. 

Bors helyszínen vizsgálódó riportere arról számolt be, „furcsa mérőórák, oda nem illő vezetékek éktelenkednek egy villanyoszlop tövében”. A rendőrség koronatanúja az Elektromos Művek egyik adminisztrációs munkatársa a Blikk információi szerint. 

Az ügyészség közleménye szerint okkal lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, a büntetőeljárás alól
kivonnák magukat, tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért mindhármuk előzetes letartóztatásának elrendelésére indítványt tettek. 

Dr. Berényi András, Galambos Lajos ügyvédje az Origónak nyilatkozva elmondta, hogy egy személyes konfliktusból pattant ki az egész ügy. Ügyfele nem vesztegetett meg senkit. Galambos ügyvédjén keresztül üzente, hogy ártatlannak vallja magát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.