Jól kerestek Lagzi Lajcsin áramleolvasói

Az E.On-nál nem függesztették fel azt a két alkalmazottat, akik érintettek lehetnek Lagzi Lajcsi áramlopási és csalási ügyében. A két áramleolvasó jól megszedte magát a zenész pénzéből.

Blikk információi szerint a két férfi körülbelül nyolc éve energia-ellenőrként dolgozik a szolgáltatónál. Mint kiderült, három évvel ezelőtt már egyszer áramlopáson érték Lajcsit, amiről jegyzőkönyv is készült, de valamiért mégsem csináltak nagy ügyet a dologból.

Mindkét férfit gyanúsítja a rendőrség, ám egyikük azt állítja, soha nem volt közös ügy Lajcsival.

– Szerencsére a cégem is az ártatlanság vélelmét vallja, nem vesztem el a munkámat sem – magyarázza a férfi, akinek munkatársa szintén érintett lehet az csalási ügyben, de még őt sem függesztették fel. A két E.On-dolgozó munkatársai azt mondták, hogy egyikük új házba költözött, autóit is cserélgeti, és egy egyiptomi nyaralásra is futotta, de társa is nagyon jómódú lett.

A Blikk úgy értesült, mindkét férfi találkozott Cs. Csabával és Lagzi Lajcsival, akiktől pénzt kaptak hallgatásukért. A két férfi azért nem került előzetes letartóztatásba, mert részletes vallomást tettek, és együttműködtek a rendőrséggel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Galambos Lajost, feleségét és harmadik társukat múlt kedden vették őrizetbe. Lagzi Lajcsi 30 millió forintnyi közüzemi díjat csalhatott el. A zenész mocsai lakóháza és a tatai apartmanpark esetében 10, illetve 5 éven keresztül a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette. A Népszabadság májusban részletesen beszámolt be a gyanúról, ami alapján akkor házkutatást is tartottak a zenésznél, akit múlt héten előzetes letartóztatásba helyeztek.

Bors információi szerint a hatóságok további gyanúsítottakat is keresnek, mert valószínűtlennek tartják, hogy egy ekkora lopásban csak három ember legyen érintett.

Galambos Lajos kedden ügyvédjén keresztül azt üzente, részletes vallomást kíván tenni, amellyel szerinte tisztázhatja magát az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.