Áram-, gáz- és vízlopási ügyben Lagzi Lajcsi

Rendőri közreműködéssel illegális áram-, gáz- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók Galambos Lajos (művésznevén Lagzi Lajcsi) Komárom-Esztergom megyei, mocsai birtokán, az áttételes tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. közeli telephelyén, illetve a személyéhez köthető tatai Boglárka Apartmanparkban – tudtuk meg.
Megkeresésünkre az eljáró Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnál korábbi nyilatkozataikat megismételve leszögezték, gazdaságvédelmi osztályuk az ügyben házkutatást tartott, amelynek során lefoglalásra került sor. A nyomozás vesztegetés gyanújával, ismeretlen tettes ellen zajlik. Az érintett közműcégek nem nyilatkoztak.
A mocsai birtok
A mocsai birtok
Mirkó István / Népszabadság

Galambos Lajos lapunknak megerősítette, hogy sor kerülhetett ilyen jellegű vizsgálatokra. Ám leszögezte: pontos információkkal nem rendelkezik, mert nem volt jelen. Az eljárásokban nem érintett és ezért nem szeretne kabátlopási ügybe keveredni - szögezte le. A Boglárka Apartmanpark kapcsán megismételte, amit más, egyes részletekről már beszámoló sajtóorgánumoknak is mondott, miszerint ahhoz nincs más köze, ő csupán reklámarc. Ám miután szembesítettük azzal, hogy az Opten-cégadatbázis szerint 2013-ban ő maga alapította a Boglárka Apartmanpark Kft.-t, ezt elismerve megjegyezte, hogy tavaly korábbi üzlettársai kivásárolták, így ahhoz ma már nincs köze. A cégadatok ellenben arról is tanúskodnak, hogy központi, negyedmagával birtokolt cége, a két éve Odirda Szolgáltatóvá átkeresztelt Dáridó Produkció Kft. bejegyzett fióktelepe jelenleg is itt található.

Az előadóművészi munkásságán, zenei műsorain túl ingatlanbefektetőként is ismert Galambos Lajos néhány nyelvi fordulat után azt sem tagadta, hogy áttételesen a Mocsa Öregtó Kft. is az övé. (A cég közvetlenül az Odirdáé.) Ugyanakkor sem itt, sem az apartmanparkban, mi több, még a bulvársajtóban otthonaként népszerűsített kúriában sem tartózkodnak a családjával életvitelszerűen. Így nem tudja pontosan, mi történt, mit találhattak a szakemberek. Bár a plombákra gyanakszik, ő azokat sosem manipulálta és pláne nem vesztegetett meg senkit. A rendőrség nem hallgatta ki. Mivel a vizsgálatok hozzá köthető ingatlanokra terjedtek ki, a háttérben egy, korábban vele együtt dolgozó rosszakaróját sejti. Megemlítette azt is, hogy nem ez az első nézeteltérése a területen áramot szolgáltató E.ON-nal. Ám korábbi vitájukból meggyőződése szerint ő került ki győztesen.

Az apartmanpark
Az apartmanpark
Mirkó István / Népszabadság

A Dáridó Kft.-t azért kellett Odirdává átnevezni, mert több olyan tevékenységet terveznek, amihez nem szívesen kapcsolná a jó értelemben vett komolytalanságáról ismert eredeti nevet. Kutatásaink szerint Galambos Lajos ingatlanbefektetőként sem tétlenkedik: a tatai önkormányzat asztalán fekszenek az Odirdáéval megegyező tulajdonosi kör jegyezte KLP Ingatlanforgalmi – korábbi nevén KLP Lovarda Lakópark Project – Kft. fejlesztési tervei. Galambos Lajos szavai szerint a társaság kétcsillagos hotel-motelt tervez, ötcsillagos kiszolgálással. Egyes korábbi, hozzá köthető, felszámolás alá került társaságok kapcsán megjegyezte, hogy az eljárások megkezdésekor neki már semmi köze nem volt hozzájuk. Végül leszögezte: úgy érzi, a vádakban megfogalmazódó méltatlan támadásokkal sérelem éri a becsületét, ami ellen minden lehetséges jogi eszközzel felveszi a küzdelmet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.