Lagzi Lajcsi feleségét szabadon engedték

Szabadlábra helyezte a Budapest Környéki Törvényszék Lagzi Lajcsi, polgári nevén Galambos Lajos feleségét – tudta meg a vs.hu.

A portál a Budapest Környéki Törvényszék közleményére hivatkozva azt írja, G. B. előzetes letartóztatását megszüntették, „figyelemmel arra, hogy vonatkozásában a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja hiányzik".

A család egyik ismerőse korábban azt nyilatkozta, hogy az asszonynak nemhogy beleszólása, még fogalma sem volt az üzleti ügyekről.

„Amit a háztartásra költött a bankkártyájával, arról is Lajcsinak ment az SMS. Ha túl nagy volt a számla, azonnal telefonált Lajcsi Boginak, hogy mire költekezik."

A zenész ügyvédei a szeptember 22-ei letartóztatás óta fáradoznak azon, hogy G.B. egészségi állapotára való tekintettel szabadlábra kerüljön. A nő ugyanis súlyos légzőszervi betegségben szenved, amelyről a hivatalos orvosi papírokat el is juttatták az illetékes bíróságnak.

A Népszabadság májusi cikkében már beszámolt arról, hogy Galambos Lajost áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják. Ez időközben vesztegetéssel is kiegészült. Az áramszolgáltató két ellenőrét fizette le, hogy a felvett jegyzőkönyvekben ne szerepeljenek a szabálytalan vételezésre utaló jelek.

A gyanú szerint a zenész mocsai lakóháza és a tatai apartmanpark esetében 10, illetve 5 éven keresztül a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette, amivel a becslések szerint 3,5-30 milliós kárt okozott.

Galambos Lajos és tatai apartmanjának közös képviselője továbbra is előzetes letartóztatásban van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.