Lagzi Lajcsiék lakói is ráfaragtak a botrányra

A gázszolgáltató munkatársai kedden este negyven lakásban szerelték le a mérőórákat. 

Eddig elsősorban az áramlopásról esett szó Galambos Lajos és feleségének letartóztatása kapcsán. A hét közepén azonban egyértelműen kiderült, hogy a gázszolgáltatással is akadtak problémák a tatai Boglárka Apartmanparkban.

A gázművek kedd este kiérkező alkalmazottjai a bérlakásokban kapcsolták le a szolgáltatást a Bors információi szerint. Azokat az ingatlanokat is végigjárták, amelyek a lakók tulajdonában vannak.

„Felháborító ez az egész, ami itt folyik, felfogni sem tudjuk ezt az egészet, csak kapkodjuk a fejünket és követjük az eseményeket. Kétségbe vagyunk esve, szerdán például mindenfelé előzetes tájékoztatás nélkül megszüntették a gázszolgáltatást a lakásunkban. A társasház tele van gyerekekkel, aggódunk értük, mert fogalmunk sincs, mi jöhet még! Mi vagyunk bajban, pedig mi rendesen fizettük a megállapított összegeket. Most, hogy jön a hideg, hogyan fűtsünk?” – panaszolta a lapnak az egyik érintett lakó.

Eközben a zenész ügyvédei azon dolgoznak, hogy feleségét (akit Lagzi Lajcsival együtt vettek őrizetbe szeptember 22-én) egészségügyi okokra hivatkozva kiengedjék az előzetes letartóztatásból. Az asszony súlyos légzőszervi betegségben szenved, amelyről a hivatalos orvosi papírokat már el is juttatták az illetékes bíróságnak. A testület a Blikk értesülései szerint csütörtökön dönt Galambos Lajos feleségének további fogva tartásáról.

„Boginak nemhogy beleszólása, még fogalma sem volt az üzleti ügyekről. Amit a háztartásra költött a bankkártyájával, arról is Lajcsinak ment az SMS. Ha túl nagy volt a számla, azonnal telefonált Lajcsi Boginak, hogy mire költekezik” – nyilatkozta a lapnak a család egyik ismerőse.

A Népszabadság májusi cikkében beszámolt arról, hogy Galambos Lajost áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják. Ez időközben vesztegetéssel is kiegészült. Az áramszolgáltató két ellenőrét fizette le, hogy a felvett jegyzőkönyvekben ne szerepeljenek a szabálytalan vételezésre utaló jelek.

A gyanú szerint a zenész mocsai lakóháza és a tatai apartmanpark esetében 10, illetve 5 éven keresztül a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette, amivel a becslések szerint 3,5-30 milliós kárt okozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.