Levélben védik a brutális börtönőrt

Nyílt levélben állnak ki barátai és edzőtársai a Szegeden brutálisan megvert lány támadója mellett. Azt írják, a férfi segítőkész, sportszerű és az jellemző rá, hogy megvédi a gyengébbeket.
„A médiában megjelent hírek szerint rasszista indíttatásból egy fiatal lányt bántalmaztak Szegeden. Ez jogosan háborít fel minden jóérzésű embert.

Mélységesen megdöbbentünk azonban, amikor kiderült, hogy egy általunk jól ismert barátunk, sporttársunk a gyanúsított, aki őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került” – írják a Délmagyar.hu-nak elküldött levelükben annak a férfinak az ismerősei, aki a gyanú szerint július 18-án összevert egy szegedi lányt, aki a bevándorlónak vélt barátját védte.

Ahogy arról beszámoltunk, a lányt megoperálták, mert arccsontja szilánkosra tört. Feltételezett támadóját három nappal a történtek után őrizetbe vették, mint kiderült, a férfi börtönőrként dolgozott, azóta elbocsátották. A férfinek nem először gyűlik meg a baja a hatóságokkal, garázdaságért állt már bíróság előtt, tavaly novemberben járt le a próbaideje.

Barátai, ismerősei szerint azonban nem agresszív, és nem tudják elképzelni, hogy megütne egy nőt.

„Mi Vilit ismerjük. Olyannak ismerjük, aki nem rasszista és nem ver véresre ártatlan nőket. Vili segítőkész, sportszerű és az jellemző rá, hogy megvédi a gyengébbeket, nem pedig az, hogy rájuk támad.

Mindannyian azt reméljük, minél előbb kiderül a teljes igazság. Addig is megilleti őt, ahogy mindenki mást, az ártatlanság vélelme” – írták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.