Őrizetbe vették a Szegeden megvert lány támadóját

Három nap után elkapták a Szegeden brutálisan bántalmazott egyetemista lány feltételezett támadóját. A bűntettel megalapozottan gyanúsított férfit őrizetbe vették  - közölte honlapján a rendőrség.

Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a 2015. július 18-án 22 óra 35 perc körüli időben az Újszegedi Partfürdőnél elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek küldte el.

A sajtóban felröppentek információk arról, hogy a gyanúsított rendőr, de ezt a hatóság cáfolta. A hvg.hu úgy tudja, a férfi börtönőr lehet.

Ahogy arról beszámoltunk, Tímeát, a húsz év körüli szegedi egyetemistát szombat este fél 12 körül verték meg a Belvárosi híd újszegedi hídfője alatt, ahol a kubai származású, félvér barátjával hazafelé tartottak a Wake Up Color Festivalról. Az elkövetők ittas, fekete ruhás, kopasz férfiak voltak, akik a színesbőrű férfit migránsnak nézték, és meg akarták verni. A lány közéjük lépett, és el akarta mondani, hogy a barátja magyar állampolgár, és egyéves kora óta Magyarországon él. Így őt érték a súlyosabb ütések. Ennek következtében felrepedt az ajka, zúzódások keletkeztek a szeme alatt, kis híján kiesett néhány foga.

Tímea arccsontja eltörött, de sikerült úgy helyreállítani, hogy nem volt szükség lemez beültetésére. A lányt kedden hazaengedték a kórházból, ő pedig a Facebookon köszönte meg a rengeteg támogatást.

A támadás helyszínétől nem messze egy helybéli fiatalember lezuhant egy szórakozóhely felüljárójáról. A fiú súlyos sérüléseket szenvedett, kómában van. A rendőrség vizsgálja, hogy a két eset közt van-e összefüggés.

A szegedi támadás áldozatai érdekében kedd este 8 órára szolidaritási tüntetés is szerveződött, ezen több mint félezren jelezték részvételüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.