Elítélt garázda a szegedi lányt brutálisan megverő börtönőr

Garázdaságért állt már bíróság előtt az az immár volt börtönőr, akit azzal gyanúsít a Szegedi Nyomozó Ügyészség, hogy a múlt szombaton brutálisan összevert egy egyetemista lányt.
Próbára bocsátották, tavaly novemberben járt le a próbaideje. Kevéssel a bírósági ítélet kihirdetése után, munkahelyén a Szegedi Fegyház és Börtönben (közismertebb nevén a Csillagban) fegyelmi indult ellene. Ám tekintettel arra, hogy korábban többször megjutalmazták példás szolgálatáért, ahogy egy büntetés-végrehajtási forrásunk fogalmazott, „soha semmi baj nem volt vele", elnézték neki a botlást. Így nevelőként tovább szolgálhatott.

Most már semmit nem néztek el neki. Amint a rendőrség azonosította és elfogta, mint a múlt szombaton egy buli után brutálisan összevert egy egyetemista lány lehetséges támadóját, azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát. Annak ellenére is, hogy a gyanúsított, mint azt Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: a gyanúsított tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Szombaton – amennyire tudni lehet – egy szóváltás vezetett a brutális veréshez. Állítólag a négyfős társaságban szórakozó gyanúsított beszólt valamit a szegedi egyetemista lánynak, mire kubai származású barátja megjegyezte, hogy húsz éve él Magyarországon, és szerinte jobban beszél nála magyarul. Ezek után támadt rá az eddigi adatok szerint az immár volt börtönőr a fiúra, majd arccsonttörést okozó ütéseket mért a védelmére kelő barátnőjére is. Mindennek több szem- és fültanúja volt, akik látták, hogy három vagy négy fekete ruhás férfi, köztük egy kopasz, agyba-főbe ver valakit, majd rátámadnak az áldozat védelmére siető lányra is.

Egy turista videofelvételei az eset óta már bejárták az internetet, igaz, azon sok minden nem látható. Több fültanú közvetlenül az eset után azonban azt vallotta a rendőröknek, rasszista kijelentések előzték meg a minden jel szerint rasszista indíttatású támadást.

A rendőrség hétfőre azonosította a támadót, s miután kiderült, hogy büntetés-végrehajtási dolgozó, az ügyet illetékességből átadták a Szegedi Ügyészségi Nyomozóhivatalnak. Szanka Ferenc tájékoztatása szerint a férfit az ügyészségi nyomozók is (ahogy korábban a rendőrök is) közösség tagja elleni erőszakkal és csoportosan elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Indítványozzák a gyanúsítottjuk előzetes letartóztatását.

Az ügyben várhatóan csütörtökön dönt a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.