Gázrobbanás fenyegetett Lagzi Lajcsi lakóparkjában

A GDF SUEZ gázszolgáltató szakemberei kedden ellenőrzést végeztek a tatai Boglárka lakóparkban, és a Fejér Megyei Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve közvetlen vagyon- és életveszély miatt a szolgáltatást felfüggesztették.

Bors megkereste a gázszolgáltatót, ahol elmondták: a Boglárka Lakóparkban több lakásba is úgy kötötték be a gázvezetéket, hogy a lakók életveszélyben voltak. A gázszolgáltató munkatársai kedden este negyven lakásban szerelték le a mérőórákat.

Egyre több dolog lát napvilágot Galambos Lajos és feleségének letartóztatása kapcsán, akiket eddig elsősorban az áram-, víz- és gázlopással gyanúsítanak, és vettek őrizetbe múlt héten. A hatóságok egy újabb akadályt görgettek a házaspár elé. A család azt szerette volna, ha Lajcsi testvére és a gyermekeik bébiszittere kapcsolattartó lehessen, de ezt nem engedték meg nekik. Lajcsiék túlzó büntetésnek érzik, hogy rokonaikat elzárják tőlük.

A Népszabadság májusi cikkében beszámolt róla, hogy Galambos Lajost áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják. Időközben vesztegetés gyanúja is felmerült. Lajcsi és társa az áramszolgáltató két ellenőrét fizethette le, hogy a felvett jegyzőkönyvekben ne szerepeljenek a szabálytalan vételezésre utaló jelek. 

A gyanú szerint a zenész mocsai lakóháza és a tatai apartmanpark esetében 10, illetve 5 éven keresztül a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette, amivel a becslések szerint 3,5-30 milliós kárt okozott

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.