Lagzi Lajcsi nem akart III/III-as ügynök lenni

A áram-, víz- és gázlopással gyanúsított zenésznek már a Kádár-korszakban beindult a karrierje. Talán nem véletlenül. Lagzi Lajcsit III/III-as ügynöknek próbálták beszervezni, ami részben sikerült is.

Galambos Lajosnak első körben csomagot kellett szállítania. A zenész a katonaságot megúszta, sőt még Nyugatra is mehetett a magyar Néphadsereg zenekarával – írja a Blikk.

Lajcsi bevonult, de a kiképzés nagy részét családi hátszéllel a gyengélkedőn tölthette, majd a katonazenekarban zenélhetett, amit éppen akkoriban hívtak meg Nyugat-Németországba. Lajcsit ekkor hívták be a III/III-as ügyosztályra, hogy szállítson el egy csomagot, de a terv az volt, hogy a zenész később jelent is.

A lakodalmaskirály édesapja segítségével úszta meg a dolgot. Azt találták ki, hogy ha Lajcsi beiszik, akkor mindent kifecseg, ezért alkalmatlan besúgónak. Útlevele bevonásával is megfenyegették, de végül nem jelentett – derül ki a Dáridó, és ami mögötte van című kötetből.

Galambos Lajos karrierje ekkor indult be, egyfolytában kapta a felkéréseket. Végül a televízióban kötött ki, és elindította a Dáridót, amely sok éven keresztül a TV2 egyik legnézettebb műsora volt.

Lagzi Lajcsit és feleségét két hete vette őrizetbe a rendőrség. A zenészt áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják. Időközben vesztegetés gyanúja is felmerült. Lajcsi és társa az áramszolgáltató két ellenőrét fizethette le, hogy a felvett jegyzőkönyvekben ne szerepeljenek a szabálytalan vételezésre utaló jelek.

Lajcsi feleségét múlt hét pénteken helyezték szabadlábra. A család egyik ismerőse korábban azt nyilatkozta, hogy az asszonynak nemhogy beleszólása, de fogalma sem volt az üzleti ügyekről. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.