lapom

lapom

Üzemorvosi ellátást kapnak a kiemelt állami vezetők?

"Húsz millió forintot kaphat a Kútvölgyi és Honvéd kórház, hogy a jövőben üzemorvosként szolgálja az állami vezetőket. A 138 kiválasztottnak...

"Húsz millió forintot kaphat a Kútvölgyi és Honvéd kórház, hogy a jövőben üzemorvosként szolgálja az állami vezetőket. A 138 kiválasztottnak külön kártya jár a jogosultságról, szükség esetén akár autót is küldhetnek értük, illetve személyes kísérőt kapnak a szakorvosi vizsgálatokhoz. Ha szükséges úgy szervezik meg a kezelést, hogy szükség esetén akár dolgozni is tudjanak – tudta meg a Népszabadság. A különleges egészségügyi ellátás a kiválasztottaknak csak annak az évnek a végéig jár, amelybe az illető még abban a beosztásban dolgozott. Ám mindez a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság szerint nem jelent VIP ellátást. Csupán arról van szó – írták –, hogy a kormány, mint munkáltató, éppúgy, mint ahogyan egyéb vállalatoknál is szokásos, gondoskodik arról, hogy baj esetén alkalmazottai hova fordulhatnak. Állami vezetők esetében ez az jelenti, hogy a Honvédkórházba illetve a Kútvölgyibe mehetnek.

Arról, hogy a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi tömbjében pontosan milyen szolgáltatásokat kell majd biztosítani, még nem tudott részleteket elárulni Jákó Kinga orvosszakmai igazgató. A feladatról ugyanis még nem kötötték meg a szerződést a közigazgatási és igazságügyi minisztériummal, a számlát ugyanis ez a hivatal fizeti."

Vajon az egyéb kormányzati alkalmazottak is ilyen szintű üzemorvosi ellátást kapnak-e?

Az újságírók biztosan nem. A szerkesztőségbe évente egyszer kivonul az üzemorvosi szolgálat ( egy orvos, asszisztenssel). Se személyes kísérő, se külön autó. Az ember szépen leballag az orvosi szoba elé. Aztán vár míg szólítják. Abba most nem nagyon mennék bele, hogy mennyire alapos a vizsgálat, de ez nem is érdekes, a lényeg, hogy a végén pecsételnek: az újságíró alkalmas a munkája elvégzésre.

Ebből gondolom, a politikus is kap ilyen pecsétet.

Valami azért ebben az alkalmassági pecsételésben még se stimmel.

 

 

2011.07.26 07:07

Ajánlott cikkek

Blogger


déana

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.