lapom

lapom

Hát ezt, bekapták

Meglepetéssel értesült az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) is arról, hogy C vitaminnal védi a gátharcosok egészségét a nagymarosi polgármester. Márpedig...

Meglepetéssel értesült az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) is arról, hogy C vitaminnal védi a gátharcosok egészségét a nagymarosi polgármester.

Márpedig bármily meglepő, és bármily nehezen is érthető a dolog, az MTI  azt írja, hogy Petrovics László nagymarosi polgármester néhány napja nagy dózisban osztja az 1000-es C-vitamint falujában a gáton dolgozó hetven katonának és harminc tűzoltónak.

A civilek nem. Pedig a polgármester szerint a napi ezer milligramm C-vitaminnal az árvíz levonulásával együtt járó különféle fertőzésektől akarja megvédeni „az olykor szennyezett vízzel közvetlenül érintkező” egyenruhásokat. A többféle formátumú (tabletta, pezsgő- és rágótabletta) gyógyszert az önkormányzat közpénzből szerzi be a patikában, a vitamint két-három napon át juttatják el az érintetteknek.

No most, miután a hírre az OTH azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a rendkívüli árhullám levonulását követő esetleges fertőzések megakadályozására a vitaminkészítmények egyébként sem alkalmasak, nehéz megmondani: mi is a nagymarosi C-vitamin akció célja.

Meglehet. hogy a helyi patikust azzal támogatja az önkormányzat az adófizetők pénzéből, hogy fölvásárolja az amúgy ember emlékezet óta elfekvő készleteit. Azt nem tudjuk, hogy ott mennyibe kerül a C-Vitamin, mert a vény nélküli készítményekért annyit kérhetnek a gyógyszerészek, amennyit a piac megenged. Annak ugyanis nem kötelező, hanem ajánlott ára van. Az is tény, hogy egyes kiszerelések ára 430 forinttól 1500 forint is lehet.

Azt se nagyon értem, ha az polgármester szent meggyőződése, hogy a C-Vitamin ekkora dózisban valóban van jótékony járvány-megelőző hatása, a helyi lakosságnak és a gáton dolgozó civileknek vajon miért nem oszt?

Hiába az árvíz sokat megzavart. Hacsak arra gondolunk, hogy a miniszterelnök mióta az országot kiöntötte a Duna, harminc fokban, állig behúzott dzsekiben és gumicsizmában áll rendre a sajtó elé. De hál istenek, csak a kamerák elé, és csak jellemezként használja ezt az öltözéket, mindössze néhány perce. A minap ugyanis egy facebookos kisfilmből az is kiderült, a miniszterelnök normális. Tudja, hogy valójában mit is kell a forróságban viselni. Mert amúgy a szokásos, propagandás föllépése után, egyterű kisbuszában gyorsan átöltözik, és az évszaknak megfelelő gúnyát húz.

Remélhetőleg ez a normalitása megmarad akkor is, amikor a Nagymaros árvíz-védelmi költségeit átnézi és lesz ereje abból a C-Vitamin árát lehúzni de legalábbis a patikus-támogatási program keretéhez csapni.

Különben azt kéne gondolni, hogy a civilek Nagymaroson azért nem kaptak ingyen C-Vitamint, mert hogy mikor, mit vegyenek be, nekik nem lehet parancsba adni...

No, de ebbe már nem is érdemes belegondolni...

 

 

 

2013.06.16 08:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.