lapom

lapom

Ki érti ezt?

  Azt nem tudni pontosan mi történt, de 24 óra alatt gyökeresen megváltozott az orvosi kamara vezetőjének véleménye a szaktárca jogalkotási...

 

Azt nem tudni pontosan mi történt, de 24 óra alatt gyökeresen megváltozott az orvosi kamara vezetőjének véleménye a szaktárca jogalkotási munkájáról. Tegnap még határozottan bírálta, mára pedig éles fordulattal igencsak enyhült hangnemben beszélt a humán tárca vezetéséről Éger István orvos kamarai elnök legújabb közleményében.

Eszerint: „a Magyar Orvosi Kamara a kamarai törvény-tervezet módosítása kapcsán tett észrevételei, kifogásai nyilvánosságra kerülése során egyes médiumok megfogalmazása nem tükrözte hűen a valós helyzetet. Köztestületünk és az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetése között folyamatos és kifejezetten pozitív hangvételű, konstruktív munka folyik a felmerülő kérdések eredményes tisztázása érdekében. Ennek jegyében fogadta a mai napon a tárca a tegnapi sajtótájékoztatón jelzett észrevételeinket tartalmazó levelet, és közösen egyeztetve megalapozott a remény a felek számára célszerű és szakszerű megoldás időben történő kialakítására.”

Ezzel szemben a tegnapi sajtóbeszélgetésen (magnó felvétel nyomán)  Éger István még meglehetősen határozottan azt mondta: az egységes kamarai törvény módosítását indokolatlannak és megalapozatlannak tartja, és ezt testülete nevében jelezte a miniszternek is. Hozzátette: „úgy tűnik, hogy az ezt követő Balog Zoltán részvételével zajló egyeztetésen a miniszter által kért változtatásokat nem mindenben hajtják végre.

Mint azt szerdán mondta: Nem igaz az, hogy a kamarai törvényben kezdeményezett változtatások a kamarai vezetők mandátumát nem érinti.  A törvény szövegéből való szótörléssel ugyanis a kamarai tisztséget kettőnél többször senki nem tölthet be a jövőben. „Ezt elmagyaráztuk az egyeztetésen, a miniszter úr megértette, akiknek meg dolguk lett volna javítani, úgy látszik nem értették meg. Ezért sürgős jelzéssel ismét Balog Zoltán miniszter úrhoz fordulunk."

Ki érti ezt?

2012.06.07 16:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.