lapom

lapom

Vérvörös csütörtök az OEP hivatalában:kirúgott és önként távozó főosztályvezetők

Csak „vérvörös csütörtökként” emlegetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár dolgozói egymás közt a múlt heti utolsó előtti...

Csak „vérvörös csütörtökként” emlegetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár dolgozói egymás közt a múlt heti utolsó előtti munkanapot. Az új főigazgató, miután vezető társai másként vélekedtek egy feladatról, mint ő, sőt ennek az érintettek hangot is adtak, azonnali hatállyal kirúgta Radics Zsuzsannát jogi osztály-vezetőjét, valamint dr. Szobota Ádámot, a beszerzési és üzemeltetési és vagyongazdálkodási főosztály vezetőjét. A főosztályvezetők távozásával végződő történet előzménye, hogy az új főigazgató bejelentette: külső céggel átvilágítatná a hivatalműködését. Ám arról, hogy ki végezhetné el a néhány millió forintos megbízást, határozott elképzelése volt. Munkatársai szerint viszont az érvényben lévő kormányzati illetve belső utasítások „nem voltak összhangban” a főigazgató kérésével, ezért megtagadták annak teljesítését.


Bár Sélleiné Márki Mária még csak néhány hete került az egészségbiztosító élére, de lényegében már teljesen lefejezte a hivatalt. Alig lépte át a küszöböt, azonnal meneszti a hivatal addigi főigazgató-helyetteseit. Szélnek eresztette a gyógyszerek és egyéb gyógyító eljárások befogadását véleményező technológiai elemző bizottságot. Személyes adja át a felmondó levelet a két, még hivatalban lévő főigazgató-helyettesének, Pálfalvy András közgazdasági és Mezősy József informatikai vezetőnek. A harmadik főigazgató-helyettesnek, Rapi Katalinnak csak azért nem, mert őt már néhány héttel korábban felmentette az egészségügyért felelős államtitkár, hasonlóképp, mint főigazgató elődjét, Rendek Vilmát. De azóta távozott, igaz ő önként, mondván: megelőzi a bajt, Tóbiás Tamás, a költségvetési és gazdálkodási terület főosztályvezetője is.

2010.10.24 14:10

Ajánlott cikkek

Blogger


déana

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.