lapom

lapom

Szócska kabinetjéből a fővárosi egészségügyi bizottságának élére

Várhatóan Velkey Györgyöt, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatóját jelöli a Fidesz az egészségügyi szakbizottság új tagjának és elnökének...

Várhatóan Velkey Györgyöt, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatóját jelöli a Fidesz az egészségügyi szakbizottság új tagjának és elnökének is. A posztot eddig betöltő Szentes Tamást január elején a közgyűlés főpolgármester-helyettesnek választotta.

Kereszténydemokrata egészségpolitikust jelöl Veleky György személyében a Fidesz a Fővárosi Közgyűlés Egészségpolitikai és Szociális Bizottságának tagjának és egyben elnökének is - tudta meg a Népszabadság. Lapunk úgy értesült: azért esett a gyermekgyógyász, és egészségügyi szakmenedzser végzettséggel is rendelkező szakemberre a választás, mert tőle remélik, hogy sikeresen összhangolnja a fővárosi és a kormányzati egészségpolitikusok reformelképzeléseit. Velkey György tagja Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár kabinetjének is, valamint a Magyar Kórházszövetség elnöki posztjának várományosa.

A fővárosban a Fideszen belül máig sincs egyetértés arról, hogy mi legyen a fővárosi egészségügyi intézmények sorsa. Míg az őszi önkormányzati választások után Tarlós István főpolgármester azt hangsúlyozta: szívesen bízná az államra a fővárosi kórházak működtetését, ezzel szemben a területért felelős főpolgármester-helyettese, Pesti Imre viszont a fekvő beteg ellátó intézmények közös, fővárosi tuljadonú holdingba szervezését preferálta. Pesti szándéka ütközött Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár szakmai koncepciójával is.

Pesti Imre január elején a kormányfőtől közigazgatási feladatot kapott. Leköszönt a fővárosi tisztségéről, helyére a közgyűlés már meg is választotta Szentes Tamást, a szakbizottság addigi elnökét.

2011.01.17 21:01

Ajánlott cikkek

Blogger


déana

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.