lapom

lapom

Plusz pénz tíz kórháznak!

Tíz kórház kapott extra finanszírozást a nemzeti erőforrás minisztertől a év hátralévő hónapjaira. A tatabányai Szent Borbála kórház havonta...

Tíz kórház kapott extra finanszírozást a nemzeti erőforrás minisztertől a év hátralévő hónapjaira.

A tatabányai Szent Borbála kórház havonta mintegy 35 millió forinttal költhet többet a szakrendelésekre, hasonló kiegészítéshez jutott a Miskolci városi kórház szakrendelése 43 millió 800 ezer forinttal.

A kanizsai Dorottya, az Irgalmasrendi, a Főváros Szent János, az egyesített Szent István és Szent László külön-külön 14,6 millió forintot kapott a várólistái mérséklésére. A fővárosi Károlyi kórház több járó és fekvő beteget láthat el összesen 23,3 millió forintos többletéből.

Ezek voltak a kisebb összegek, ennél lényegesen nagyobb  kiegésztéshez jut a miniszteri leirat szerint a Péterfy Sándor utcai baleseti központnak, ez az intézmény 45 millió 406 ezer forint extra finanszírozáshoz jut. A debrecni Kenézy kórház szintén az extrapénzhez jutók listáján van, az intézmény a járó és a fekvő beteg ellátásra összesen 116,8 millió forint többletet kap szeptembertől.

A Honvéd kórház 160,6 millió extra bevételt kap a miniszter döntése alapján. A Réthelyi Miklós által az egészségbiztosítónak küldött levélből nem derül ki, hogy a miniszter milyen szempontok alapján döntött az említett kórházak extra finanszírozása mellett. 

2010.09.13 07:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.