lapom

lapom

Hoppá! Siratófal az egészségügynek

A köztelevizió Este című műsorában csütörtökön Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a szaktárca www.deregulácio.hu honlapjáról...

A köztelevizió Este című műsorában csütörtökön Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a szaktárca www.deregulácio.hu honlapjáról mondta el a véleményét. Számára az egy „elektronikus népi panaszfal" hatását keltette, amit még rendszerezni és értékelni kell. Szócska Miklós még júniusban egy szakmai konferencián jelentette be  a honlap indítását, szeptember közepére megvalósította. Az ágazat dolgozói ide jegyezhetik fel, ha úgy vélik, valami nem működik az egészségügyben, ám egy kis jóakarattal, józan ésszel, de pénz nélkül orvosolható.

 

Éger István szerint, a panaszfal bejegyzései helyet fontosabb lenne a törvényektől elindulni, mert például az alapellátást biztosító praxistörvény úgy ahogy van, rossz, az Alkotmánybíróság által „kiürített", tehát az alapellátás teljes jogbizonytalanságban működik.

Hozzátette: kardinális jogszabályok megváltoztatására is szükség lenne. Az adminisztrációs rendszert illetően megemlítette, hogy az elszámolási nyilatkozat nem tartalmaz valós adatokat, fölösleges papírmunka, vagy hogy sokkal jobb lenne, ha a jelentést, amit hetente kell küldeni, postai úton (floppyn!), havonta egy alkalommal, on-line rendszerben lehetne továbbítani - erre többször is elhangzott ígéret a szaktárca részéről.

Műsorvezetői felvetésre, miszerint vannak akik úgy gondolják, hogy a dehonesztáló beteg szót is törölni kell, azt a páciens szóra cseréljék fel, Éger István azt mondta, ez ízlés dolga, az viszont biztos, hogy az egészségügy az emberekről kell hogy szóljon, az ember egészségben tartása, és betegsége esetén a meggyógyítása, ez kell, hogy jelentse az egészségügyet.

2010.09.17 09:09

Ajánlott cikkek

Blogger


déana

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.