lapom

lapom

Halottvizsgálat 2010-ben valahol Magyarországon

Nézze meg hogyan működik az egészségügy! Részletek a háziorvos naplójából... Hosszú betegség, sok szenvedés után 88 évesen meghalt a néni...

Nézze meg hogyan működik az egészségügy! Részletek a háziorvos naplójából...

Hosszú betegség, sok szenvedés után 88 évesen meghalt a néni egy kis faluban.

Miután a kórok is, meg a halálok is egyértelmű volt, a család a falu profi öltöztetőjével szépen felöltöztette a mamát, és várták az ügyeletet. Na, ez hiba volt.

Egyszer csak jött az ügyelet, de nem egy, hanem két orvos. Igencsak fiatal orvosok.

Na, ezek látták, hogy itten gond van, mert a nénit bizony a szabályos vizsgálathoz le kell vetkőztetni. (Ez valóban így is van.) Nosza nekiugrott mindenki, lerántották az elhunytról a ruhát, orvosok megvizsgálták, lehet öltöztetni esmeg.

Csakhogy gond van. A két orvosnak egy pecsétje sem nem volt. Most mi legyen, a papírnak pecsét kell.

No, az ügyelet elment, a család nagy gyászában összekapta magát, béautóztak megint az ügyeletre, a kitöltött halotti anyakönyvi kivonatot lepecsételtetni.

A nénit újból felöltöztették.

 

De újabb gond szakadt rájuk: ugyanis az a két orvos, aki LÁTTA a hullát, az nem volt bent, aki meg igen, az nem pecsételt látatlanban.

Uccu neki, ez is kiautózott, de most már a ravatalozóba, mert addigra a halottat oda vitték. Aszongya, tessenek már levetkőztetni, mert NEKEM is meg kell vizsgálnom, mert én nem láttam ruhátlanul.

Na erre már azt mondta Margit néni: "mentek most már a jó fenébe, hárman nem tudjátok megállapítani egy idős emberről, hogy órák óta meghalt, és nincs kés a hátában? Nem vetkőztetem le még egyszer!"

Ne emlegessünk valódi helyeket, neveket, csak köszönjük meg, hogy megmentették az egészségügyet - írja Gulio, a tardi háziorvos blogjában.

Olajozottan működik minden. Hát nem?

Egy másik történetében arról beszél, hogy mellkasi fájdalomhoz Tard helyett Tardonára küldték az esetkocsit, ami kicsit odébb van, de végül is ebből sem lett baj, mert a család becipelte a rosszul lévő beteget maga a kórházba. Onnan még átzavarták őket az ügyeletbe beutalóért, mert anélkül nem lehet senkinek mellkasi fájdalma. A beutaló az kell.

"Ma reggel hívnak nagybeteghez, nagyon beteg, hasa fáj, de piszkosul. Kérdem miért nem hívott ügyeletet? Hát ő hívott, tegnap délután fél kettőkor, de nem jött ki."

A testvérénél járt ugyanis az a mentő, aki a mellkasi fájdalommal szenvedő betegért küldött esetkocsi volt, de a mellkasi fájdalom közben már bément a kórházba.

Mondták akkor szegények a mentősöknek, hogy ez a hasfájós bácsi is nagyon rosszul van, vigyék el inkább őt. Itt és itt lakik. Na, oda nem jutott el az OMSZ. Végül is ma reggel én küldtem be azonnali szállítással, közben telefonon értesítve a kórházat, hogy sokat már ne feküdjön a folyosón, mert nagyon odavan.

Bolondokháza volt Tard felé... Megúsztuk. Érzitek már, hogy meg vagyunk mentve?

Amúgy a végleges pecsét száma a halotti papíron 70000 feletti volt.

De nem mondom meg mennyi.

Minden orvos minden szabályt betartott. Nem is működött a dolog.

 

 

 

2010.11.10 16:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.