lapom

lapom

Botrány a rádióban

"Kitessékelték" a stúdióból az újságírót. Egy perces néma csenddel akart tiltakozni Jászberényi Sándor újságíró a Magyar Rádió -...

"Kitessékelték" a stúdióból az újságírót.

Egy perces néma csenddel akart tiltakozni Jászberényi Sándor újságíró a Magyar Rádió - volt reggeli Krónikájában, most 180 perc - vendégeként, kedden az új média-törvény ellen és egyben szolidaritást vállalni Mong Attilával és Bogár Zsolt szerkesztővel, ám amikor ezt közölte a műsorvezetővel, kitessékelték a stúdióból.

A műsorvezető a csernobili atomtemető megnyitása apropóján hívta a studióba  az újságírót, aki korábban már járt az atombaleset helyszínén, ám Jászberényi Sándor választ helyett, határozottan kijelentette: csak egy perces csendet követően válaszol a Magyar Rádió riporterének kérdéseire. A ,műsorvezető szerint erről szólnia kellett volna az adás előtt, mert neki nincs lehetősége arra, hogy egy perces csendet biztosítsa élő adásban. Ezt követően Jászberényi elköszönt, a műsor pedig mintha mi sem történt volna folytatódott.

December 21-én az MR1 180 perc című reggeli műsorában Mong Attila egy percen át nem szólalt meg, ezzel tiltakozva az új médiatörvény ellen. A műsor szerkesztőjével, Bogár Zsolttal előzetesen egyeztetett akció után Mong nem vezethet, Bogár nem szerkeszthet műsort a rádióban, de újságíróként tovább dolgozhatnak.

Mong Attila, akkor a következőket mondta: Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek, ezért a szerkesztővel, Bogár Zsolttal egyetértésben, lelkiismereti okokból most egy percig inkább csendben maradok. Az új médiatörvény miatt tehát a 180 percből - egy perc csend következik"

2010.12.28 08:12

Ajánlott cikkek

Blogger


déana

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.