Mindenki meghalt a Mekongba zuhanó repülőn

A laoszi légitársaság gépének a fedélzetén 44 ember utazott. Túlélőkről nincs hír.

Hét francia állampolgár, de thai, dél-koreai és kínai áldozata is van annak a repülőgép-szerencsétlenségnek, amely szerdán történt Laoszban. A helyi légitársaság, a Lao Airlines belföldi járata a fővárosból, Vientiane-ból tartott a déli Paksé felé, amikor néhány perccel azelőtt, hogy landolt volna belezuhant a Mekong folyóba. A gép – egy francia-olasz gyártmányú ikermotoros ATR 72 – fedélzetén összesen 44 ember utazott. Túlélőkről nincs hír. Thai televíziós felvételeken a Mekongba félig elsüllyedt repülőgéproncsot lehetett látni.

A nagyszámú külföldi áldozat oka, hogy a Vientiane és Paksze közötti útvonalat szívesen használják a turisták. A hét francia mellett öt thai, három dél-koreai és két kínai utas vesztette életét. Egy szemtanú a Bangkok Postnak emailen azt írta, hogy a baleset után a laoszi mentők villámgyorsan baleseti sebészetté alakították át a pakséi háza előtt álló kínai templomot.

A Lao Airlines a nemzeti Légitársaság. Flottája mindössze 14 repülőgépből áll. Ami a szerdán szerencsétlenséget szenvedett típust illeti, azt főleg belföldi járatként szerte Délkelet-Ázsiában használják légi közlekedésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.