Saját szobrát leplezte le a rali-világbajnok

A párizsi Boulevard Montmartre-on található Grévin Múzeumban avatták fel a hétszeres ralivilágbajnok viaszszobrát.

Még a szája is tátva maradt az ámulattól Sebastian Loebnek, amikor leleplezte saját szobrát. Seb egy percig szótlanul csodálta hihetetlenül élethű viaszmását, majd annyit mondott a Citroën pilótája: „ Az, hogy szobor készült rólam a Grévin Múzeumban, bizonyos értelemben a pályám megkoronázása”. Stéphane Barret szobrászművész és alkotótársai hat hónapig készítették a szobrot, Loeb a tőle megszokott természetességgel és humorérzékkel vett részt a munkában. Minden egyes arcvonását a legapróbb részletekig tanulmányozták az alkotók, így szeme kékjének árnyalatait és haja jellegzetességeit is – míg végül valóban a modellhez megszólalásig hasonló eredményre jutottak.

Melyik az igazi? Az igazi és a viasz Sebastian Loeb
Melyik az igazi? Az igazi és a viasz Sebastian Loeb

Loeb viaszfigurája természetesen versenyöltözékben áll a múzeum sportolói termében, közel Tony Parker amerikai kosárlabdázó és Sébastien Chabal francia rögbijátékos szobrától. Október 14-e óta a rajongók akár le is fényképezhetik magukat kedvenc raliversenyzőjükkel.  Sébastien Loeb viaszfigurája a Grévin Múzeum mintegy 250 hírességéhez csatlakozik, akik közül Brad Bitt, Sébastien Chabal és Cecilia Bartoli olasz opera-énekesnő szobrát szintén 2011-ben avatták. Az év végén pedig a múzeumlátogató gyerekek kedvéért egy egészen különleges figura érkezik a múzeumba: maga a Kis Herceg.

A Grévin Múzeum a párizsi Boulevard Montmartre-on található. 1882-ben alapította Arthur Meyer francia újságíró, nevét első művészeti igazgatójáról, Alfred Grévin karikaturistáról kapta. Évente mintegy 800 ezer látogató keresi fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.