Győri ETO: Csak egy szupertitkos megállapodásban lehet bízni

Május 8. az élet vagy halál napja Győrött – írtuk néhány hete, arra utalva, hogy a helyi labdarúgócsapat illetékeseinek eddig az időpontig kell benyújtani az NB I-es licenchez a hiánypótlást.

A Népszabadság információi szerint a Quaestor-botrány miatt szinte megoldhatatlan helyzetbe került klub ma semmilyen papírt nem tud beadni, ugyanis nem jelentkezett olyan cég, magánember, amely, aki megvette volna a társas vállalkozást. Hacsak – ebben reménykednek a még mindig csodaváró helyiek – szupertitkos megállapodás nem született, s mégiscsak megérkeznek a szükséges iratok az MLSZ-be.

Erre szinte semmi esély nem mutatkozik, sőt a társaság NB III-as szereplése is csak akkor lehetséges, ha a Győri ETO FC Kft.-nek nincs köztartozása. Mint köztudomású, nemrégiben szó volt arról: az első osztályú együttesek kölcsönnel segítenék a kisalföldieket, ám nem hallani, hogy a csaknem 150 millió forint összejött volna.

S ha már futball, essék szó arról is! Ötven évvel ezelőtt jobb idők jártak arrafelé (is): a Győr a Bajnokcsapatok Európa Kupa elődöntőjében szerepelt. Április 30-án a Népstadionban 1-0-ra kikapott a Benficától, majd május 6-án, a lisszaboni visszavágón 4-0-ás vereséget szenvedett. A súlyos helyzet ellenére a maiak nem feledkeznek meg az 1965-ös hősökről: a szombati, Szombathely elleni bajnoki meccsen köszöntik például Keglovich Lászlót, Palotai Károlyt, Szániel Jánost. A szemek nem csak a fél évszázados emlékek miatt lesznek könnyesek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.