Őket tették ki az olimpiai kajakcsapatból

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség elfogadta a Magyar Olimpiai Csapat kérését, és engedélyezte, hogy a kajak-kenu csapatban Molnár Péter és Tótka Sándor induljon a riói olimpián Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett, áll a MOB közleményében.

Így a férfi K-1 200 méteres versenyszámban Molnár Péter ül majd hajóba, míg K-2 200-on a tavalyi világbajnok páros, Molnár Péter és Tótka Sándor duó.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, három nappal a riói olimpia megnyitóünnepsége előtt váratlanul megváltoztatta a férfi kajakversenyzők névsorát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége, mert két versenyző doppingvétséget követett el, növekedési hormon volt a szervezetükben.

Annyit lehetett tudni, hogy Molnár Péter és Tótka Sándor állhat rajthoz két másik, akkor még meg nem nevezett versenyző helyett. Sejteni azonban lehetett, hogy Horváth Bence és Szomolányi Máté kerül ki a csapatból, Baráth Etele, a szövetség elnöke ugyanis azt közölte, hogy az újonnan a keretbe kerülők azok helyére lépnek, akikkel szemben a K–2 200 méteres szám hazai válogatójának „szétlövésében" alul maradtak. A Molnár, Tótka párost pedig a Horváth Bence és Szomolányi Máté alkotta kettes győzte le.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.