Nyílt levélben védi meg Gyárfás Tamás Hosszú Katinkát az amerikai támadásoktól

A Magyar Úszó Szövetség elnöke az amerikai sajtóban újra és felröppenő doppinggyanú miatt írt a Sports Illustrated, a Swimming World és a WorldSwimvortex főszerkesztőjének.

A levél így hangzik:

„Tisztelt Szerkesztő Úr!

Hosszú Katinka 400 vegyesen elért fantasztikus világcsúcsa után sajnálatos módon sejtetések, sőt, mondhatni vádaskodások jelentek meg a teljesítményét illetően, amelyeket a leghatározottabban vissza kell utasítanunk.

Teljes mértékben egyetértünk azzal – és magunk is azért küzdünk –, hogy a doppingot kiirtsuk a sportból, ugyanakkor szégyenletes és elítélendő mindennemű megalapozatlan vádaskodás. Ez árt az úszósportnak, az olimpia eszméjének, és legfőképpen árt annak a sportolónak, aki élete álmát beteljesítve, minden eddigit felülmúló produkciójával elkápráztatja a világot.

Hosszú Katinkát csak ebben az évben 39 alkalommal ellenőrizték, valamennyi teszt negatív eredménnyel zárult. Helytállása tiszteletre méltó, kérjük, hogy az őt megillető hangnemben értékeljék, kommentálják a teljesítményét.

Őszinte tisztelettel
Gyárfás Tamás
a Magyar Úszó Szövetség elnöke”

Fotó: Mirkó István / Népszabadság

Hosszú Katinkával kapcsolatban az amerikai sajtó újra és újra felröppenti a doppingolás vádját azóta, hogy a magyar úszónő szombaton szédületes világcsúcsot úszott 400 vegyesen. A kissé rosszindulatú felvetésekről ebben a cikkünkben olvashatnak többet.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.