Nézőhalál a Dakar első napján

Életét vesztette az a szurkoló, akit kritikus állapotban szállítottak kórházba, miután több társával együtt elütötte az egyik autó a dél-amerikai Dakar-rali első gyorsasági szakaszán.

A baleset az argentínai Colón és Córdoba között történt: a szombati mért szakasz 75. kilométerénél a Mirco Schultis, Ulrich Leardi német - svájci páros a nézők közé hajtott.

Az áldozat egy 28 éves nő, aki koponya-, hasi, illetve medencesérüléseket szenvedett. Szállítása közben kétszer újraélesztették, s bár beértek vele a kórházba, ott nem sokkal később meghalt.

A Dakart tartják a világ legkeményebb terepversenyének, melyet már másodszor rendeznek meg dél-amerikai helyszíneken, Argentínában és Chilében.

Az autósok között egyébként a spanyol Nani Roma nyerte az első mért szakaszt honfitársa, a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz, a "Matador" lett a második, a francia Stéphane Peterhansel pedig a harmadik.

A motorosoknál a francia David Casteu győzött, a szintén francia Cyril Despres és a spanyol Marc Coma előtt.

Az autósok és a motorosok ezúttal eltérő útvonalon haladtak, ráadásul az eredetileg kijelölt szakaszokat helyi áradások miatt le kellett rövidíteni. Így előbbiek 199, utóbbiak 168 km-en száguldoztak.

A mezőny pénteken indult el Buenos Airesből, de akkor még nem kellett sietniük a résztvevőknek, a cél csupán az volt, hogy eljussanak Colónba.

A baleset egyik sérültjét próbálják menteni
Alpa Corral, 2010. január 3. Sebesült nézőket próbálnak ellátni társaik, miután a német Mirco Schultis versenyautója több Dakar-rajongót is elgázolt 2010. január 2-án, az argentíniai-chilei Dakar-rali elsõ szakaszán. A balesetben egy nõ életét vesztette, négyen megsebesültek. A világ legnehezebb terepversenyét immár második alkalommal rendezik meg dél-amerikai helyszíneken. (MTI/AP)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.