Fegyelmi eljárást indít az UEFA a randalírozó orosz ultrák miatt

Fegyelmi vizsgálatot indít az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Anglia-Oroszország mérkőzés előtt és után kirobbant szombat esti erőszak miatt.

Az UEFA az orosz labdarúgó-szövetséget vonhatja felelősségre azért, hogy szurkolóik összecsaptak az angol ultrákkal a szombat esti mérkőzés előtt és után.

Az orosz és az angol válogatott hívei többórányi italozás után tömegével estek egymásnak a két ország mérkőzése előtt szombaton Marseille-ben, a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. Az összetűzésekben tízen sérültek meg. Egy brit férfit úgy megvertek, hogy leállt a szíve, és újra kellett éleszteni, de eszméletlenül vittek be a kórházba egy másik áldozatot is.

Az oroszok a mérkőzés lefújása után is folytatták volna a verekedést, ezért betörtek az angolok szektorába, akik inkább elmenekültek a lelátóról. Az erőszak aztán folytatódott a mérkőzés után is a régi kikötőben, ahol a biztonságiaknak újra könnygázt kellett bevetniük a randalírozó ultrák ellen. A környékbeli bárokat a hatóságok utasították, hogy zárjanak be.

Az UEFA csak Oroszország ellen indított fegyelmi vizsgálatot, valószínűleg azért, mert a szurkolóik a stadionban is erőszakoskodtak. A BBC szerint az európai szövetség kedden tárgyalja az oroszok fegyelmi ügyét. A Nemzeti Sport szerint akár az is előfordulhat, hogy megfosztják a csapatot a szombaton szerzett pontjától.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.