Elmarad idén a Közép-Európa rali

Elmarad az idén októberre tervezett European Cross Country Rally, amely a 2008-as Közép-Európa rali folytatása lett volna.

A Szalay Dakar Team honlapja szerint a csapat idén Magyarország és Horvátország területén próbálta megszervezni immár European Cross Country Rally néven a tavaly bemutatkozott versenyt, de a rendezvény időpontja egybeesett egy, a Magyar Honvédség által szervezett lövészettel. A szervezők ezért nem kapták meg a verseny rendezéséhez szükséges területet a Honvédelmi Minisztériumtól.

Tavaly áprilisban az Első Sportmenedzser Iroda Kft. Közép-Európa Rali néven rendezte meg a Dakar-széria első terepraliversenyét Magyarországon és Romániában. A szervezők 2008. április 28-án úgy nyilatkoztak, a sikeres debütálás után már elkezdték a következő magyarországi viadal előkészítését.

"Azt szeretnénk elérni, hogy évről évre Magyarországon rendezzék meg ezt a versenyt" - mondta akkor Ujhelyi István, a sportot felügyelő Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkáraként, jelezve, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a verseny idején felmérést végzett arról, hogy mennyi írás, tv-felvétel jelent meg Magyarországról és kiderült, hogy a kép rendkívül kedvező.

Etienne Lavigne, a Közép-Európa-rali versenyigazgatója is azt mondta, van jövője ennek a lebonyolítási formának

A Közép-Európa-ralin 132 motor és quad, 97 autó, valamint 39 kamion indult, Magyarországról összesen 11 autó, 6 quad és motor, továbbá 4 kamion próbált szerencsét. A hétnapos száguldást, amelyen a világ legjobb terepralisai vettek részt, az autósok között a spanyol Carlos Sainz, míg a motorosoknál a francia David Casteu nyerte meg.

"Nagyon sajnáljuk, hogy 2009-ben nem láthatják szurkolóink a világ terepralimezőnyének élvonalát, és reméljük, hogy nem a 2008-as volt az utolsó év, amikor Carlos Sainz, Stephane Peterhansel, Nani Roma, Robby Gordon, Cyril Despres, valamint a 2009-es Dakar-győztes, Marc Coma Magyarországon versenyezhetett" - áll a Szalay Dakar Team honlapján.

A kis Dakarnak is nevezett tavalyi verseny főszervezője Szalay Balázs volt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.