Nem ússza meg a zsarolási ügyet a Real Madrid sztárja

Eljárás indul Karim Benzema, a Real Madrid francia játékosa ellen a nyáron kirobbant szexvideós zsarolási botrány miatt.

A francia ügyészség bűnszervezetben elkövetett zsarolás kísérletével vádolja a spanyol futballklub sztárcsatárát. A Local szerint Benzema elismerte érintettségét az ügyben.

A zsarolás célpontja a francia válogatott egy másik tagja, Mathieu Valbuena volt. A Lyon játékosától összesen 150 ezer eurót követeltek egy állítólagos szexvideó miatt, amely Valbuena régi telefonjáról származott. Benzema játékostársát egy gyerekkori barátjának kérésére kereste meg, ez a barát állt kapcsolatban a videót birtokló zsarolókkal.

A huszonhét éves Benzemát szerda reggel vették őrizetbe a rendőrök. A versailles-i rendőrőrsön kihallgatták, majd az éjszakát is ott töltötte.

A rendőrség szerint Benzema volt az, aki nyomást próbált gyakorolni a Lyon játékosára, hogy fizessen. A nyomozáshoz közel álló forrásra hivatkozva az AFP hírügynökség azt közölte: Karim Benzema elismerte, hogy megemlítette a videót Valbuenának a válogatott edzésén, mert teljesíteni akarta barátja kérését, de nem gondolta, hogy árthat a lyoni játékosnak. 

Benzema ügyvédje kijelentette: a játékos nem volt részese az összeesküvésnek, és semmi rejtegetnivalója nincs. Benzema mindazonáltal örül, hogy pontot tehet az ügy végére - közölte Sylvain Cormier, hozzátéve: 2011-ben a sztárfocistát is megzsarolták.

Ez utóbbi tény miatt egyelőre nem világos, Benzema vajon a zsarolókat segítette, vagy épp ellenkezőleg, tanácsokat adott Valbuenának az ügy kezelésére.

A francia törvények szerint, ha Benzemát bűnösnek találják, akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Az ügynek volt még egy sztárlabdarúgó érintettje. Korábban a rendőrség kihallgatta Djibril Cissét, de ellene semmilyen eljárást nem indítottak. Az ő szerepe kimerült abban ugyanis, hogy a felvételen azonosította Valbuenát, ezzel akaratlanul is segítve a zsarolókat.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.