Albán–román: „nemzeti szégyen” és halálos fenyegetés

Elkeseredett és dühös reakciókat váltott ki Romániában, hogy az ország labdarúgó-válogatottja 1-0-s vereséget szenvedett vasárnap este Albániától az Európa-bajnokság A csoportjában, és ezzel meghiúsult a csapat továbbjutása.

Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters

„Nemzeti szégyen!” – értékelte a történteket az Evenimentul zilei című napilap, megjegyezve, hogy az albán együttesnek 68 év után sikerült ismét legyőznie a román válogatottat.

A Prosport sportlap „elképesztőnek” tartja Anghel Iordanescu szövetségi kapitány védekezését, miszerint önmagában teljesítmény, hogy a román együttes egyáltalán kijutott az Eb-re, és az albán csapat már nem az, amelyet a román futballisták korábbi generációi ismertek. A lap ugyanakkor idézi a válogatott kapusának, Ciprian Tatarusanunak a nyilatkozatát, amelyben elismerte: nagyot hibázott az albán gólnál, és ez bizony „szégyenletes vereség” volt.

A Gazeta sporturilor az eredménynél is szánalmasabbnak tartja, hogy a válogatott vezetői, Vlad Chiriches csapatkapitány és Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke szabályosan megfutamodtak a sajtó elől, és nem voltak hajlandók nyilatkozni a mérkőzést közvetítő román tévéadónak.

Fotó: Max Rossi / Reuters

A román szövetségi kapitány halálos fenyegetést is kapott hétfőn. Egy bukaresti férfi tárcsázta az 112-es sürgősségi segélyhívót, és közölte, hogy le fogja lőni Anghel Iordanescut és a védelmi minisztérium egy másik tábornokát. (A Steaua katonacsapat egykori tagjaként a tréner maga is tábornok.) A telefonálót hamarosan azonosították, és bekísérték kihallgatásra a rendőrségre, ahol 500 lejes (mintegy 35.000 forint) bírságot róttak ki rá a segélyhívóval való visszaélés miatt.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.