Albán románc

Amikor a 23. percben Lenjani a javarészt üresen tátongó kapu torkából, két-három méterről felfoghatatlan módon fölé rúgta a labdát, mi, magyarok is verhettük a fejünket a falba. Tudvalévő volt ugyanis, hogy Albánia győzelme igencsak jól jönne a Storck-csapatnak csoportharmadik hely esetén. Így aztán a 34. percben is bosszankodhattunk, hogy Memushaj lövését védte Tatarusanu kapus, majd Hysaj szöglete után Basha fölé lőtt. Ám góllá érett az albán fölény: Sadiku egy jobb oldali beadásnál elszakadt Chirichestől, és miután Tatarusanu rosszul jött ki, a félig üresen hagyott kapu bal oldalába fejelte a labdát (1-0). Ez volt Albánia történetének első Eb-gólja.

Íme Albánia történetének első Eb-gólja

A folytatásban sem pörgött fel igazán Iordanescu csapata, amelyen nem volt érezhető, hogy az életéért harcolna, életjelt csak a 75. percben adott, amikor Andone telibe találta a lécet. Ennél nagyobb lehetőség viszont nem akadt, így Románia akciógól nélkül, csoport­utolsóként búcsúzik az Eb-től, Albánia pedig még reménykedhet, hogy a négy legjobb harmadik egyike lesz. De nekünk emiatt már nem kell izgulnunk.

ALBÁNIA–ROMÁNIA 1-0 (1-0)
A csoport, Lyon, 55 ezer néző.
Jv.: Kralovec (cseh).
Albánia: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Lila, Abrashi, Basha (Cana, 83.), Memushaj, Lenjani (Roshi, 77.) – Sadiku (Balaj, 59.).
Románia: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Matel – Popa (Andone, 68.), Prepelita (Sanmartean, 46.), Stanciu, Hoban, Stancu – Alibec (Torje, 57.).
Gól: Sadiku (43.)
Az A csoport végeredménye: 1. Franciaország 7 pont, 2. Svájc 5, 3. Albánia 3, 4. Románia 1.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.