Belgium, Svájc a magaslaton

Nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a jövő nyári brazíliai világbajnokság pénteki sorsolásának kalapjait. A szervezet – az első kategória kivételével – kontinentális alapon osztotta szét a válogatottakat.

Főként azért, mert a csoportbeosztásnál is azt az elvet követi majd, hogy egy négyesbe egy zónából csak egy csapat kerülhet. (Kivéve Európát, ahonnan két együttes is besorolható a kvartettbe.) A legjobbakat tömörítő társaságban – a házigazda Brazília és a címvédő Spanyolország mellett – az októberi világranglista élmezőnye kapott helyet.

A második nyolcasban egyelőre csupán hét válogatott lelhető föl. A FIFA közvetlenül a péntek délután – közép-európai idő szerint – öt órakor kezdődő világesemény előtt sorolja át a negyedik kalapban helyet kapó európai együttesek egyikét a „hiányos” nyolcasba. Alighanem a legfőbb érdekesség az, hogy a „negyedosztályba” egyelőre három korábbi világbajnok – Anglia, Franciaország, Olaszország – tartozik, és kettő közülük biztosan ott is marad. Mármint az e heti ceremónián...

A beosztás. 1. kalap: Brazília, Spanyolország, Németország, Belgium, Svájc, Argentína, Kolumbia, Uruguay.

2. kalap: Algéria, Kamerun, Elefántcsontpart, Ghána, Nigéria, Chile, Ecuador.

3. kalap: Ausztrália, Irán, Japán, Dél-Korea, Costa Rica, Honduras, Mexikó, Egyesült Államok.

4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Anglia, Franciaország, Görögország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Oroszország.

A harminckettek álma: a döntő helyszíne, a riói Maracana stadion
A harminckettek álma: a döntő helyszíne, a riói Maracana stadion
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.