Ez valóban Serie A

Hatcsillagos vendége lesz ma este a San Sirónak: az olasz bajnokság hetedik fordulójának csúcstalálkozóján az Internazionale az AS Roma együttesével találkozik (jv.: Tagliavento, tv: Sportklub, 19.55).

A fővárosiak káprázatosan kezdték a szezont: eddig mind a hat mérkőzésüket megnyerték, tizenhét gólt szereztek, és csupán egyet kaptak. A szintén veretlen Inter mérlege sem rossz – négy győzelem, két döntetlen –, de ehhez a korántsem száraz római statisztikához képest...

Ha így folytatódik, Rudi Garcia egyenesen a (hetedik) mennyországba megy. A francia tréner nem tartozik a leghíresebb európai nagymesterek közé; a kontinens előkelő részét nem különösebben mozgatta meg, hogy az edző 2011-ben bajnoki címre és francia kupagyőzelemre vezette a Lille csapatát. Az AS Roma egymást követő hat diadala nyomán jobban „felkapták” őt, mint a hazájában egy egész évadban elért kettős sikere után... Ő azonban most sem rugaszkodik el a földtől: „Noha a városi rivális Lazio elleni rangadón túl vagyunk, a táblázaton közvetlenül mögöttünk állókkal még nem találkoztunk. A Napolival és a Juventusszal szemben egyaránt két, az Inter előtt négy pont az előnyünk. Ez elenyésző. Szombat estétől meglátjuk, milyen erősek vagyunk valójában – mondta, majd hozzátette: – Ezért, tizennyolc pont ide vagy oda, fölösleges történelemről beszélni. Azt legkorábban a bajnokság végén írhatunk.”

Francesco Totti, a bordó-sárgák élő emblémája sem beszél a levegőbe. Róma egyik felének és a világfutball egészének harminchét éves legendája kijelentette: – Tudják, mit nyertünk eddig? Semmit? S azt, hogy miben kell fejlődnünk? Mindenben!

Azért megjegyezte azt is: csapata az eddigi sorozat (ha tetszik, szó szerint Serie A) alapján jogos önbizalommal utazhat Milánóba, ahol annak ellenére sem szabad „túlpörögnie”, hogy a játékosok gondolatai napok óta csak a San Siro körül járnak. „Minél nyugodtabbak leszünk, annál jobb eredményt érhetünk el” – jövendölte.

Hogy aztán továbbra is makulátlan marad-e a Livornót, a Laziót és a Sampdoriát egyformán 2-0-ra, a Veronát 3-0-ra, a Parmát 3-1-re, majd legutóbb a Bolognát 5-0-ra legyőző gárda? Ez részint nemcsak tőle, hanem az ellenféltől is függ. S a Juventusszal, valamint a Cagliarival egyaránt 1-1-et játszó, a Genoát 2-0-ra, a Cataniát 3-0-ra, a Sassuolót 7-0-ra, a Fiorentinát 2-1-re felülmúló Inter sem piskóta, sőt.

Ráadásul még a legvérmesebb AS Roma-szurkolók is tisztában vannak vele: a pontvesztés-nélküliség nem, csak a városuk örök.

Az élmezőny: 1. AS Roma 18 pont, 2. Napoli 16 (14-4-es gólkülönbség), 3. Juventus 16 (11-4), 4. Internazionale14. AJuventus–Milan találkozót holnap este rendezik (tv: Sportklub, 20.25).

Római csel
Római csel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.