Kiemelt kiemeltek

Elszálltak a sztárvendégek: már a nyitó fordulóban kiesett a budapesti torna első és második kiemeltje. Aligha örült Safarova (WTA 30.) és Cornet (31.) búcsújának Márky Jenő versenyigazgató, ám míg egyik szeme sírt, a másik nevetett, elvégre két magyar játékos is ott van a legjobb tizenhat között.

A Római Teniszakadémia Dunaparti sportcentrumában zajló 235 ezer dolláros WTA-viadalon a „hazai” pályán játszók közül Jani Réka és Lukács Vanda kikapott, kiesett a brit színekben versenyző magyar Konta Johanna is, de délután volt miért örülnünk is. Babos Tímea (99.), ha nem is minden nehézség nélkül, de túljutott a nyitókörös akadályon, s három szettben nyert a szerb Federation Kupa-válogatottban szereplő Krunics ellen (6:3, 6:7, 6:3), s ezzel csatlakozott az előző nap nyertes Bukta Ágneshez a második fordulós mezőnyben.

Szerdán mindkét magyar pályára lép: délután fél négykor Babos a 7. kiemelt spanyol Torro-Flor ellen mérkőzik, utána pedig Bukta a verseny legnagyobb esélyesévé előlépett, zsinórban két nagy WTA-viadalt megnyerő román Halep (3.) ellen próbálkozik a bravúrral. (Tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.