Juventus, PSG: két jó vendég

„Két” gólt rúgott a Juventus kedden Glasgow-ban, a Celtic elleni labdarúgó BL-nyolcaddöntő harmadik percében, de Marchisióé már nem ért, miután a vasárnap még Afrika Kupadöntőt játszó – és aranyérmet ünneplő – Ambrose mulasztása nyomán kiugró Matri gurítását Wilson a kapuvonalon túlról mentette (0-1).

A torinói vezetés feszültté tette a skót csapat játékosait, akik amúgy is hajlamosak a maguk és az ellenfelek testi épségét veszélyeztető „játékra”, így az első félidőben – az elsöprő tempón kívül – leginkább az keltett feltűnést, hogy senki sem sérült meg komolyan. Majd a második szakaszban Marchisio szerzett egy igazi gólt is: a 77. percben elegáns csellel küldte tévútra Brownt, aztán a jobb sarokba lőtt (0-2). A hajrában Vucsinics is beköszönt: a Juve kiütötte a méregzöld Celticet (0-3).

Nem volt sok izgalom Valenciában sem, ahol a gyorsan, szellemesen és eredményesen futballozó párizsiak már az első félidőben elrendezték a mérkőzést. A tizedik percben Lavezzi lőtt menthetetlenül a „hosszú”, azaz a jobb sarokba, majd nem sokkal a szünet előtt Lucas Moura finom trükkel fektette el Guardadót, és gólpasszát Pastore juttatta a spanyol együttes hálójába (0-2). A végén Rami szépített (1-2), és Ibrahimovicot kiállították, de a visszavágón ebben a párharcban sem várható krimi...

Már Matri (balra) gólja után okkal ünnepelt a végül kiütéses győzelmet arató Juventus
Már Matri (balra) gólja után okkal ünnepelt a végül kiütéses győzelmet arató Juventus
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.