Madrid: fehér éjszaka?

Ezúttal jóval kisebb az esély a dortmundi diadalra, mint legutóbb - kezdődik a BL-csoportkör második félideje.

„Sejtelmünk sincs, mi vár ránk. Abban persze biztosak lehetünk: a légkör különleges lesz, ezzel együtt a Real Madrid játszik majd nagyobb nyomás alatt” – mondta Mats Hummels, a Dortmund német válogatott védője a BL ma esti rangadója előtt. 

Az azért érdekes – és nyilván hízeleg a királyi klubnak –, hogy a labdarúgó „különleges légkörről” beszélt, hiszen Dortmundban a nézőátlag évek óta nyolcvanezer körül van; annál fájdalmasabban érintheti a házigazdákat a német sajtó egyöntetű véleménye, mely szerint napjainkban a Barcelona az, ami 1956 és 2000 között „az évszázad csapata”, a Real Madrid volt...

De nem csupán a valójában 2002-ig (a legutóbbi BL-diadalig) tartó fénykornak tulajdonítható, hogy a vendéglátó fehérek lehengerlő mérleggel fogadják a Borussiát. A Real Madrid német csapatok elleni nemzetközi kupastatisztikája ugyanis így fest hazai pályán: 18 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség. Ezzel szemben a Dortmund eddig csak egyszer, a Bajnokok Ligája 1996/97-es évadában nyert Spanyolországban – az Atletico Madrid ellen, majd a kivételes évad végén el is hódította a trófeát –, azaz nem áll messze az igazságtól az, aki úgy véli: a Bernabeu stadion mostani fő műsora előtt nem a Borussia a favorit.

Még akkor sem, ha legerősebb összetételében (Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Reus, Gündogan, Kehl, Götze, Grosskreutz – Lewandowski) léphet pályára, míg a madridiak felforgatott védősorral szerepelnek: valószínűleg Sergio Ramos lesz a jobbhátvéd, Pepe mellett Raul Albiol vagy Varane a másik középső védő, míg Arbeloa átkerül a bal oldalra.

José Mourinho szakvezető nem döntötte el még azt sem, hogy Özilhez és Xabi Alonsóhoz Modric vagy Essien csatlakozik-e a középpályán – Kaká hiába tért vissza ragyogóan a brazil válogatottba, a portugál trénernél rendszerint szóhoz sem jut a kezdő tizenegyben, sőt gyakran még csereként sem –, míg a két szélen minden bizonnyal Di Maria és Cristiano Ronaldo, elöl pedig Higuain játszik.

A Real Madrid a spanyol bajnokság legutóbbi két fordulójában „9-0”-t (5-0, 4-0) produkált, de a kő nem esett le hívei szívéről, mert a nyolcpontos hátrány a Barcelonával szemben nem és nem csökken. Egyelőre a BL-ben sincs vigasz, mivel a 2-1-es dortmundi vereséggel a királyi gárda a második helyre esett vissza, vagyis az újbóli elsőséghez győznie kell. Hummels nyilvánvalóan erre célzott, amikor a „nyomást” emlegette, de nehezen képzelhető el, hogy a vendéglátók reszketnének e (vagy bármelyik) meccstől.

Sőt a stílusuknak megfelel, hogy korántsem védekező csapat látogat a Bernabeuba, ahol kiváltképp veszedelmesek a mai Real Madridra a leginkább jellemző, amilyen szuperszonikus, olyan „halálos” kontrák...

Az izgalmak alighanem a Dortmundon múlnak: ha Götze, Reus és Lewandowski ki tudja használni, hogy Raul Albiol, Varane, Arbeloa – valamint Pepe – sem az igazi... Előbb azonban meg kell állítani Cristiano Ronaldót. Amennyiben a német védők ismernék a magyar dalt, úgy – a portugál csatárra gondolva – most nyilván azzal szuggerálnák önmagukat: száguldás, Porsche...

Szerelem.

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, NEGYEDIK FORDULÓ

Kedd

A csoport: PSG–Dinamo Zágráb, Dinamo Kijev–Porto. Az állás: 1. Porto 9 pont, 2. PSG 6, 3. Kijev 3, 4. Zágráb 0.

B csoport: Schalke–Arsenal (Digi Sport1, 20.15), Olimpiakosz–Montpellier. Az állás: 1. Schalke 7, 2. Arsenal 6, 3. Olimpiakosz 3, 4. Montpellier 1.

C csoport: Milan–Malaga, Anderlecht–Zenit Szentpétervár. Az állás: 1. Malaga 9, 2. Milan 4, 3. Zenit 3, 4. Anderlecht 1.

D csoport: Real Madrid–Dortmund (Sport1, 20), Manchester City–Ajax (Digi Sport2, 20.40). Az állás: 1. Dortmund 7, 2. Real Madrid 6, 3. Ajax 3, 4. Manchester City 1.

Kicentizte: Lewandowski gólja a dortmundi mérkőzésen
Kicentizte: Lewandowski gólja a dortmundi mérkőzésen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.