Andy csodaországa

Nem panaszkodhatnak az angol teniszkedvelők: noha egyébként is házhoz jönnek a sztárok, az idén a megszokottnál is kedvezőbb London egén a (tenisz)csillagok vonulása. A wimbledoni torna és az évzáró ATP-világbajnokság az állandó kínálat része, s ehhez érkezett a ráadás: nyáron az olimpiai tenisztorna, Mikulásra pedig a Téli Csodaország-program részeként a Fehér éjszaka a Royal Albert Hall elegáns környezetében.

A különös helyszín alapján ugyan koncertre gondolhat a laikus, ám a fellépők hétfőn közzétett listájából hamar kiderül, a vendégművészek ezúttal nem a megszokott hangszerekkel muzsikálnak. Ivan Lendl, John McEnroe, Björn Borg, Boris Becker, Chris Evert, Goran Ivanisevics, Tim Henman szólistaként is remek előadó volt, ám így együtt valóban olyan zenekar, amelynél jobbat nehéz lenne egybegyűjteni a közelmúlt legnagyobb teniszlegendái közül. (Azért van ötletünk a jövő évi válogatásra: Martina Navratilova és Pete Sampras még csatlakozhatna a csapathoz…).

A december 8-i szombat esti láz, a Winter Whites-teniszgála bejelentésével a britek egy pillanatra még a most kezdődött ATP-világbajnokságról is elvonták a figyelmet. Na, nem hosszú időre, hiszen hétfő délután háromkor, a torna nyitómeccsére zsúfolásig megtöltötte a publikum az O2 Aréna nézőterét. Hát persze: olimpiai győzelme és első Grand Slam-trófeája, a US Open megnyerése után először lépett hazai közönség elé Nagy-Britannia büszkesége, Andy Murray (képünkön). S a bizakodó drukkerek úgy fogalmaznak: az első meccstől kezdve tanúi akarnak lenni annak a diadalmenetnek, ahogyan Andy most végre sikerre viszi a csúcstámadást, s jövő hétfőn világbajnokként zárja az esztendőt. Nos, a 25 esztendős skót, ha a mérkőzés kezdetén rá is ijesztett szurkolóira, végül győzelemmel zárta a Berdych elleni 2 óra 14 perces csatát (3:6, 6:3, 6:4). A csoport másik mérkőzése, a világelső Djokovics és a tavalyi vb-finalista Tsonga összecsapása lapzártánk után fejeződött be.

A sérült Nadalt nélkülöző nyolcas világbajnoki mezőny többi szereplője kedden mutatja meg magát a londoniaknak: délután a hétszeres wimbledoni bajnok és tizenegyszeres vébérésztvevő Federer mérkőzik a mesterek tornáján újonc Tipszarevics ellen, magyar idő szerint este kilenctől pedig a bázeli tornagyőztes Del Potro, s a Párizsban vasárnap döntőt nyerő Ferrer csatázik a B jelű kvartett nyitó fordulójában.

Andy Murray
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.