A csatorna

- Claudia Bokel német vívónőt választották meg Londonban a NOB sportolói bizottságának elnökévé. Az Athénban csapatban ezüstérmet szerzett párbajtőröző a voksoláson Adam Pengilly brit szkeletonversenyzőt és Alekszandr Popov négyszeres olimpiai bajnok orosz úszót előzte meg. Az előző ciklusban Bokel alelnöke volt a sportolói bizottságnak, amelyet mostanáig Frankie Fredericks namíbiai sprinter vezetett.

- Igyekeznek távol tartani az olimpiai falu „csábításaitól” a brazil labdarúgó-válogatott tagjait, ezért a csapat egy szállodába költözik, és az Arsenal komplexumában készül a játékokra. Mano Menezes szövetségi kapitány együttese ugyan meglátogatta a sportolói központot, ám ott az edző jelezte, „túl sok a kísértés”. A szakvezető úgy véli, nagyobb esély van a sikerre, ha játékosai mindebből kimaradnak...

- Élete végéig szóló eltiltásra számíthat – s így természetesen nem indulhat Londonban – Mariem Alaui Szelszuli, miután pozitív doppingmintát adott a párizsi Gyémánt Liga-versenyen. A huszonnyolc éves marokkói középtávfutónő pályafutása során másodszor bukott meg tiltott szerrel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.