Búcsú a királynőtől

A wimbledoni tenisztornán főszereplő az eső is, immár tényleg megkeserítve a részvevők, a rendezők és a nézők életét. Hosszú várakozások, félbeszakadt mérkőzések, másnapra tolt találkozók sorakoznak a programban.

Serena Williams – részben a tetővel védett centerpálya jóvoltából –már kedd délután elődöntős volt, s nyugodtan pihenhetett a csütörtökön esedékes újabb mérkőzésére, miközben lehetséges ellenfele még meg sem kezdte a partiját, így aztán biztossá vált: az Azarenka–Paszek meccs továbbjutójának kevesebb ideje lesz a feltöltődésre. A német rangadót időben be tudták fejezni a díszpályán – a 8. kiemelt Kerber 6:3, 6:7, 7:5-re nyert a 15. helyen jegyzett, az előző fordulóban a világelső Sarapovát kiejtő Lisicki ellen –, míg a Radwanska (lengyel)–Kirilenko (orosz)mérkőzésen „csak” a 4:4-nélmegszakadt döntő játszmamaradt az eső utáni folytatásra.

A Serena Williams–Petra Kvitova rangadón a négyszeres wimbledoni bajnok hívta csatára a címvédőt. Az amerikai ismét erőteljesen teniszezett, hatalmas szerváival szinte letolta a pályáról a cseh bajnoknőt, ráadásul adogatás-fogadásban a szokottnál jobb volt, így élvezetes mérkőzésen, szoros csatában 6:3, 7:5-re nyert.

A férfiaknál a már hétfőn a nyolc közé került Federer, Juzsnij és Djokovics mellé feliratkozott a másik öt is. A két német közül Kohlschreiber (27.) győzelme nem meglepetés az amerikai Baker ellen, ám Mayer (31.) sikere nem volt előre borítékolható a 18. kiemelt francia Gasquet-vel szemben. Van azért francia teniszező a nyolcak között: a tavalyi elődöntős Tsonga (5.) nyerni tudott az amerikai Fish (10.) ellen. A negyeddöntők rangadójának a Murray (4.)–Ferrer (7.) csata ígérkezik, hiszen az „örök lúzer” brit végre valami nagy diadalt szeretne felmutatni Wimbledonban, a titkos esélyes argentin Del Potrót sima 6:3, 6:2, 6:3-mal búcsúztató spanyol pedig Nadal kiesése után az ibériai tenisz becsületét igyekszik menteni, s azt bizonyítani, hogy a visszafogott, szerény stílus nem feltétlenül akadálya a sikernek.

Könnyes Kvitova
Könnyes Kvitova
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.