Nagy-ügy: Három éve megmondta...

Miközben idehaza egyetlen illetékest sem lehet szóra bírni Nagy László ügyében, Spanyolországban sorra nyilatkoznak az érintettek a Barcelona átlövőjének veszprémi szerződtetése, illetve feltételezhető magyar válogatottbeli reaktiválása kapcsán.

A Spanyol Kézilabda Szövetség elnöke, Juan de Dios Roman az EFE hírügynökség megkeresésére közölte: Nagy három éve jelezte nekik, hogy a spanyol válogatottban szeretne játszani, ezért meglepetésként érte a bejelentés, miszerint a játékos visszatér Magyarországra. „Nagy 2009-ben kijelentette, hogy nálunk kíván szerepelni, és éppen azért mond nemet sorozatosan a magyar válogatott invitálására, hogy leteljen a szabályokban foglalt három esztendő, amit ki kell hagyni, mielőtt másik nemzet csapatában lépne pályára. Ezzel egy időben megkezdődött a honosítás folyamata, és mivel a sportoló határozottan a spanyol válogatottság mellett foglalt állást, ez idővel fel is gyorsult.”

Az elnök hozzáfűzte: alaposan meglepődtek, amikor kiderült, hogy Nagy kapcsolatba került a Veszprémmel. „Azzal, hogy Magyarországra visszatér, elvágta az utat a spanyol válogatottság előtt. Garantálom, hogy a mi csapatunkban még akkor sem szerepel a jövőben, ha a szakvezetők netán behívják őt a keretbe.”

Valero Rivera szövetségi kapitány hasonló szellemben kommentálta a történteket. Azt mondta, már nem számol az átlövővel, és ezzel nagy tehertől szabadult meg. „Most minden felborult, de talán jobb is így. Legalább nem nyomaszt a helyzet, hogy olyan játékost kell szerepeltetnem az olimpián, aki nem volt részese a szereplés kivívásának, és nem kell kihagynom olyan sportolót, aki kiharcolta a londoni részvételt.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.