Kirándulás pólóban

Akár közösen is nekivághatott volna aktuális túrájának a Szeged és a Vasas, de külön utat választott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében érdekelt két magyar pólócsapat. A Tisza-partiak kedden már Újvidéken ébredtek, s onnan indultak tovább Zágrábba, míg az angyalföldi klub játékosai tegnap éppen a horvát főváros érintésével, repülővel vágtak neki Dubrovniknak.

Vincze Balázs, a Mladost ellen készülő szegediek trénere azt mondja, az előttük álló feladat szinte semmiben sem különbözik a csoportküzdelmek utolsó körében a belgrádi Partizannal vívott találkozótól, hiszen „az is ki-ki meccs volt, ez is az lesz”. A különlegességszámba menő körmérkőzéses szakaszt (amint az emlékezetes, a kvartettet a Szeged és a Vasas mellett egy további magyar együttes, az Eger, valamint a Partizan alkotta...) a csongrádiak az első helyen zárták, így aztán nem csoda, hogy a szakvezető önbizalommal teli várja a mai csobbanást.

– Bár riválisunk komoly erőt képviselő csapat, soraiban klasszisokkal, úgy gondolom, legalább hatvan százalék az esélyünk a továbbjutásra. Igaz, arról egyetlen percig sem szabad megfeledkeznünk, hogy ez csak az elmélet, és minden Horvátországban meg a hazai visszavágón dől el.

Vincze jó okkal nem szegedi visszavágót említett, tekintve, hogy az európai szövetség nem járult hozzá, hogy Molnár Tamásék sátortetős uszodájukban rendezzék a mérkőzést, így az együttes – félig-meddig semleges környezetben – Hódmezővásárhelyen fogadja majd a zágrábiakat.

A Vasasnak nincsenek ilyen gondjai – a Komjádi megfelel a LEN előírásainak –, de hol van még a visszavágó?! Földi László edző a dubrovniki repülőre várakozva érdeklődésünkre annyit mondott, hogy csapata győzni megy a tengerparti városba, de „adott esetben egy kis különbségű vereség is beleférhet”. A Jug – a Mladostot hat ponttal megelőzve – hibátlan mérleggel zárta csoportját, ami legalábbis óvatosságra intheti Kiss Gergelyt és társait, és ennek szellemében mértéktartóan felelt a „ki a favorit?” kérdésre Földi is: „Ötvenegy százalékot adok magunknak” – közölte, és hozzátette: „Ez, ugye, nem sokkal több, mint a negyvenkilenc.”

A két BL-fellépő mellett a Szolnok is medencébe száll ma: Cseh Sándor csapata a második számú kontinentális klubtorna, az Eurokupa elődöntőjének visszavágóján az első mérkőzésen 9-8-ra győztes spanyol Sabadell alakulatát látja vendégül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.