Erdei Zsolt nem akar mártírhalált halni

Erdei Zsolt nem vonul vissza – ez annak a sajtótájékoztatónak a legfontosabb híre, amelyet a két profi szervezetnél (WBO, WBC) is világbajnok bokszoló kézsérülése, illetve a december 31-re tervezett újabb vb-címmeccsének lemondása kapcsán tartottak.

A harminchét éves sportolót amúgy láthatóan megviselte az eset, ami nem csoda, hiszen ezúttal Amerikában – Anaheimben –, korábban soha nem látott médiaérdeklődés mellett öklözhetett volna az IBF övéért a hozzá hasonlóan veretlen Tavoris Cloud ellen. Elhangzott, hogy – bár a sérülés másfél hete történt – a lemondást azért jelentették be jó néhány nap csúszással, mert a menedzsment „nem akart pánikot”, s megvárta a végérvényes orvosi szakvéleményt.

Erdei részletesen beszámolt az előzményekről is. Elmondta, hogy az egész mizéria még tavaly novemberben kezdődött. Az Atlantic Cityben vívott mérkőzése közben érezte, hogy jobb kezének középső ujjbütykével nem stimmel valami. Hónapokkal később sem szűnt meg a fájdalom, ám az orvosok ekkor még csupán pihenőt javasoltak a számára, mondván, terhelés nélkül regenerálódik a gyulladt ízület. A következő meccsére mégis kiállt, s noha végigkínlódta ezt a találkozót is, mi több, megpróbálta „csak a balt erőltetni”, nem dobta be a törülközőt: ismét győzött. Idehaza egy kézspecialista is megvizsgálta, s az általa javasolt injekciókúra átmenetileg meg is tette a hatását. Ezt követte a mostani, a profi pályafutás talán legfontosabb mérkőzését megelőző felkészülés.

– Jó állapotban, úgy nyolcvan-nyolcvanöt százalékos formában voltam – említette. – Itthon zsákolással kezdtem a tréningeket, és nem éreztem semmiféle fájdalmat. Úgy terveztem, hogy ez után másfél hónapon át hangolódom a címmeccsre: egy hétig Kölnben, háromig Hamburgban, végül pedig a helyszínen, Anaheimben. Ám nem kezdődött jól a sorozat: Kölnben fájni kezdett a fogam...

Gyökérkezelés lett a vége, másnap pedig újabb kesztyűzés következett – mint kiderült: a „végzetes”. Egy könyökre mért ütése után ugyanaz a fájdalom hasított Erdei ujjába, mint korábban, s ahogyan mondja, ő már akkor tudta, nagy baj van. Mindennek tetejébe a fogászati gondok sem szűntek meg, ki kellett húzni a jobb felső ötöst, s ekkor született meg a váratlan diagnózis: a fog és a kézízület gyulladása között szoros összefüggés van. Illetve csak volt – reménykedik Erdei, aki hozzátette: mivel a gócot sikerült eltávolítani, a pályafutás folytatása elől is elhárulhat minden akadály.

Az persze kérdéses, hogy miképpen is alakul a karrier. Erdei stábja most azon dolgozik, hogy a mérkőzést egy későbbi időpontban – március végén vagy áprilisban – megrendezhessék, de egyelőre nem tudni, mit szól Tavoris Cloud csapata mindehhez. Az amerikai ökölvívó promótere, a híres-hírhedt Don King például kijelentette: „Ismerem ezeket a piszkos kis trükköket, így szoktak kibújni a bokszolók a nagy verések alól...” A kvázi megfutamodással vádolt Erdei erre így reagált: „Bokszoltam már törött bordával, hörghuruttal. És semmi sem áll távolabb tőlem,mint a kibúvó keresése vagy a taktikázás. Most a szívem helyett muszáj volt az eszemre hallgatnom, mert nem akartam mártírhalált halni...”

Az a jobb felső ötös...
Az a jobb felső ötös...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.