Garázsmenet?

Felszámolási eljárást kezdeményezett az OrangeWays busztársaság ellen a Prexton Kft. –értesült a Népszabadság. A hagyományos, év végi kézilabdagálát is szervező cég azt követően döntött így, hogy az Orange-Ways többszöri felszólítás ellenére sem utalta át a múlt évi, Főnix Csarnokban rendezett sportági eseménnyel kapcsolatos, szerződésben rögzített szponzori díjat.

Kovács Miklóst, a „narancsos” vállalat vezérigazgatóját hónapok óta hiába keresik a Prexton vezetői, akik így – kínos és megalázó helyzetbe kerülve – sem a debreceni sportlétesítmény bérlésének ellenértékét, sem a reklámértékesítésért járó összeget nem tudják kifizetni. Jóllehet az Orange-Waysnél március 21-én átvették azt az ügyvédi dokumentumot, amely a kétmillió forint (plusz áfa) hetvenkét órán belüli megfizetéséről szólt, a cég továbbra sem jelezte teljesítési szándékát. Ha az adós harminc napon belül sem rendezi tartozását, a bíróság – első fokon – elrendeli a felszámolását.

Ágai Kis András, a Prexton ügyvezetője lapunknak úgy nyilatkozott: bár elvileg köszönettel tartoznának az OrangeWaysnek, amiért a múlt ősszel részt vállalt a gála támogatásából, a szponzoráció elmaradásával Kovácsék nagyobb kárt okoztak, mint amekkora hasznot a dotáció jelentett volna. Az igazgató meghökkentőnek és felháborítónak tartja az OrangeWays eljárását, amely – túl a megalázó alaphelyzeten – fölöttébb kellemetlen helyzetbe hozta cégét a partnerek előtt. Ágaiék egyébként a gálát – kalkulálva a gazdasági válság utóhatásaival – nullszaldósra tervezték.

Az OrangeWays, illetve vezérigazgatója hosszú ideje legalábbis vitatott szereplője a magyar sportnak. A megannyi csapatot fuvarozó – a pénteki Eb-selejtezőn a holland válogatottat szállító – vállalat legfőképpen a Ferencváros kapcsán került a középpontba. Mint köztudomású: Kovács Miklós évekig klubigazgatóként és alelnökként, később elnökként tevékenykedett az FTC-ben, amelynek jelenleg is vezetőségi tagja. A buszcég szponzorként – meglehetősen szokatlan módon – húszmillió forintos kölcsönt vett föl az egyesülettől, s bár a pénzt viszszafizette, pillanatnyilag az egylettől külön működő Ferencvárosi Labdarúgó Zrt.-nek tartozik. A vállalat más módon is kötődik az FTC-hez, például névadó szponzora a jégkorongszakosztálynak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.