Ez volt a hét...

Ahhoz képest, hogy csoportjában a második helyen végzett, szépen belehúzott a sorsoláson a Veszprém férficsapata, így aztán Mocsai Lajos együttese vasárnap délután Barcelonában vizitált azzal a céllal, hogy reménykeltő eredményt érjen el a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szombati visszavágójára. A terv nem vált valóra...

A kontinens legerősebb alakulatainak egyikeként jegyzett katalán társaság – soraiban az idehaza az utóbbi időben bulvárhősöket idézően sokat emlegetett, a csapatkapitányi karszalagot is viselő Nagy Lászlóval – csupán harmadikként zárt hatosában a sorozat előző szakaszában, ugyanakkor hazája bajnokságában ijesztően jó formát mutatott az elmúlt hónapokban. Ám a Spanyolországban százszázalékos mutatóval büszkélkedő sztárgarnitúra számára eleinte az derülhetett ki: a Veszprém ellen nem lesz egyszerű.

Noha a 10. percben 6:4-re vezettek a hazaiak, Vujin, Sulic, Terzic, na meg a kapuban Perics teljesítménye ebben a periódusban azt jelezte, van keresnivalója a bakonyi gárdának, ráadásul a folytatásban Császár is feliratkozott a „jók” közé, így a lerohanásokkal kísérletező riválisért szorító publikum a 16. percben már magyar vezetés miatt bosszankodhatott. (6:7) Mi több, három perccel az első félidő vége előtt az addigra szinte teljes metamorfózison átesett (értsd: lecserélt) barcelonai különítmény kétgólos hátrányba került (10:12), s ha a hajrában csak kicsit is koncentráltabbak Perezék, a szünetben nem az áll az eredményjelzőn, hogy 14:13 „oda”.

Ráadásul, fájdalom, a folytatásban egy harmadik csapat is megjelent a pályán: a „Veszprém II”... A második félórábaa magyar bajnok képtelen volt lépést tartani az ekkor már más dimenzióban kézilabdázó barcelonaiakkal, akik közül éppen Nagy volt a prímhegedűs. Emitt kizárólag Perics produkciója volt dicsérhető, olyannyira, hogy ha nem a szerb kapus áll a háló előtt, alighanem a hétgólosnál (28:21) is súlyosabb vereséget szenved az utolsó 13 percben egyetlen gólt – azt is a lefújás előtti pillantokban – szerző Veszprém...

A BL másik magyar alakulata, a Szeged szintén kikapott: Skaliczky László játékosai szombaton hazai pályán vesztetek 27:26-ra a német Flensburgtól. A hét végi visszavágók előtt legföljebb az a kérdés: van-e még izgulnivaló egyáltalán?

Nagy-küzdelem. A Barcelona magyar klasszisát nem lehetett tartani
Nagy-küzdelem. A Barcelona magyar klasszisát nem lehetett tartani
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.