Esős vasárnap

Fernando Alonso, a spanyolok kétszeres világbajnoka nyerte vasárnap a Forma–1-es Dél-koreai Nagydíjat a brit Lewis Hamilton és a brazil Felipe Massa előtt, így a vb-pontversenyben átvette a vezetést.

A vadonatúj, 5,621 kilométeres jeongami pályán rendezett viadal előtt 220 ponttal éllovas ausztrál Mark Webber kiesett, miután kicsúszott, s ütközött; a 206 ponttal harmadikként Ázsiába érkező német Sebastian Vettel szintén feladásra kényszerült a zord időben eleve késve kezdődő, majd újraindított futamon, amely végül csaknem három órán át tartott.

A zuhogó eső miatt a biztonsági autó mögül startolt el a mezőny, majd három kör után le is állították a magyar idő szerint reggel 8 órára, 55 körre kiírt Grand Prix-t. Aztán még több ízben is szerephez jutott a safety car; az újabb rajtot követően 18 kört tettek meg a pilóták, míg végre elkezdődhetett az érdemi versengés.

Ám továbbra sem sokáig mentek rendben a dolgok: a 20. körben Webber kicsúszott, a betonfalról visszapattant kocsijával, majd ütközött a német Nico Rosberggel. Szerencsére, nagyobb baj nem történt, viszont Webber kiesett, s esélyt adott közvetlen üldözőinek, a világbajnoki lajstromban mögötte egyformán 204 ponttal álló Vettelnek és Alonsónak. A biztonsági autó újabb átmeneti jelenlétét követően a változatlanul csúnya idő, a csúszós pálya dacára izgalmas versenyt vívtak egymással a pilóták, akik közül többen is „elszálltak”. Összesen kilencen jutottak a kiesés sorsára, így a már említett Vettel is, akinek a 46. körben kezdett el füstölni a kocsija. Az addig mögötte autózó Alonso kihasználta az ölébe pottyant lehetőséget, s biztosan nyert, begyűjtve a győzelemért járó 25 pontot.

A korábbi hétszeres világbajnok németMichael Schumacher negyedikként ért célba, a címvédő brit Jenson Button a 12. helyen zárta a viadalt.

Dél-koreai Nagydíj: 1. Fernando Alonso (spanyol), 2. Hamilton (brit), 3. Massa (brazil), 4. Michael Schumacher (német), 5. Kubica (lengyel), 6. Liuzzi (olasz), 7. Barrichello (brazil), 8. Kobajasi Kamui (japán), 9. Heidfeld (német), 10. Hülkenberg (német).

A vb-pontverseny állása: 1. Alonso 231, 2. Webber (ausztrál) 220, 3. Hamilton 210, 4. Vettel (német) 206, 5. Button (brit) 189, 6. Massa 143, 7. Kubica 124, 8. Rosberg (német) 122, 9. Michael Schumacher 66, 10. Barrichello 47.

Ugrás az élre
Ugrás az élre
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.